TARRAGONA 21

La portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, en l’atenció als mitjans a Tarragona prèvia a una reunió del partit. Foto: Mar Rovira

La portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha reclamat al president Pedro Sánchez i al ministre de Sanitat Salvador Illa que no utilitzi la situació de crisi sanitària de Madrid per tapar «seves vergonyes», en referència a la polèmica amb el rei Felip VI, la tramitació dels indults i la reforma del delicte de sedició.

«No es poden utilitzar Madrid ni els madrilenys com a diana política per tapar el que ha fet el govern espanyol durant aquesta setmana atacant les nostres institucions polítiques i democràtiques», ha afirmat la popular aquest diumenge a Tarragona, en el marc d’una reunió del partit. Montserrat també ha demanat a l’executiu espanyol que torni a la responsabilitat i la coordinació amb el govern d’Ayuso.

En el contacte mantingut amb la premsa també ha pres la paraula el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernádez. El tarragoní ha afirmat que «el gran obstacle que tindrà sempre Torra i qualsevol separatista és la llei, l’Estat de dret i la democràcia, que és allò contra el que ells combaten». És la resposta dels populars a les paraules del president de la Generalitat en una entrevista a Vilaweb, on assegura que l’autonomia ha esdevingut «un dels grans obstacles per a la independència».

Fernández també ha acusat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, de ser un «bomber piròman» per haver demanat tranquil·litat arran de la polèmica generada al voltant del rei Felip IV. «Si ells volen calma haurien de ser els primers a aportar-la», ha dit.

Mar Rovira – ACN