TARRAGONA 21

El portaveu popular, David Chatelain, afirma que "els cambrilencs tenen el dret a viure segurs i a sentir-se segurs a casa seva". Foto: Revista Cambrils

El portaveu popular, David Chatelain, afirma que «els cambrilencs tenen el dret a viure segurs i a sentir-se segurs a casa seva». Foto: Revista Cambrils

Els fets delictius de les darreres setmanes en zones residencials de Cambrils han incrementat la sensació d’inseguretat, i existeix preocupació entre els veïns. El repunt de robatoris en domicilis particulars va portar la setmana passada a la detenció d’un ciutadà d’origen albanès.

Des del Partit Popular enlletgeixen al govern la desídia amb la qual estan tractant la instal·lació de càmeres amb control de matrícula en els accessos a la ciutat: «la idea es va gestar en el mandat anterior, i avui dia el tema segueix bloquejat en algun despatx«, denuncien els populars. Per al portaveu del PP, David Chatelain, és una prova més de la falta d’eficàcia del govern, que actua amb una parsimònia exasperant, perquè no és l’únic assumpte paralitzat, tal com han denunciat en reiterats plens. «Exigim que es posin les piles ja, perquè aquestes càmeres contribuiran a prevenir i a esclarir de forma més ràpida i efectiva certs delictes«, assegura el regidor.

Davant la inacció municipal, el PP de Cambrils proposarà en el pròxim ple una moció per a impulsar una modificació limitada del POUM (planejament urbanístic municipal) a fi i efecte de millorar la percepció de seguretat dels veïns. Per als populars, la majoria de robatoris en domicilis es produeixen quan no hi ha ningú a casa, i d’això es pot deduir que per part dels lladres hi ha una fase prèvia de seguiment per a detectar els moviments de la família. Per això sol·licitaran que es modifiquin dos conceptes: el relatiu a l’altura de les tanques i el que fa referència a l’opacitat d’aquestes.

En l’actualitat, les tanques de separació entre edificacions de parcel·la poden tenir una altura de fins a 1’80 m. i ser totalment opaques (mur o similar). Les que donen a façana, no obstant això, només poden ser opaques fins al 1,20 m., podent ampliar-se fins al 1,80 des de la rasant amb un reixat metàl·lic o plantació vegetal, que per tant només pot mesurar fins a 60 centímetres. Per al consistori, s’aplica el concepte reixat de forma estricta, perquè no es permet la seva opacitat més que fins al 50%, per la qual cosa es pot visualitzar l’interior de les parcel·les des de l’exterior.

El Partit Popular sol·licitarà que s’impulsi una modificació per a permetre que les tanques puguin elevar-se fins als dos metres i que es puguin instal·lar reixats totalment opacs per a incrementar la seguretat dels veïns. «Els cambrilencs no només tenen dret a viure segurs, sinó també a sentir-se segurs en les seves pròpies cases, i per això entenem que una modificació com la proposada és necessària«.

En el cas de que es contempli aquesta modificació també sol.licitaran la paralització de les infraccions que es poguessin generar per aquests conceptes i que es valori la previsió del canvi normatiu en el cas dels expedients sancionadors en curs.

Chatelain avança també que «aquesta no és l’única modificació del planejament que tenim prevista, perquè hi ha molts altres apartats que requereixen d’un canvi, cada vegada més necessari després de 13 anys de vigència d’un planejament que es va aprovar durant la bombolla immobiliària«.