.

.

TOTS 21

David Chatelain (acompanyat a la fotografia de la reusenca Tona Duch)  és regidor de l’ajuntament de Cambrils.

El Partit Popular ha anunciat que abandona el govern del Consell Comarcal del Baix Camp després que, segons la formació, el president (PDeCAT) els hagi fet una “advertència d’expulsió”. Segons els regidors, David Chatelain i Sílvia Pujol, tot plegat es produeix per “la situació processal de diversos antics càrrecs de la Generalitat” i descriuen la decisió com a “profundament equivocada”. “Suposa ignorar que les resolucions judicials no depenen de la voluntat dels partits polítics i tampoc és justificable que es prengui aquesta decisió a causa de l’aplicació de l’article 155”, assenyalen en una nota de premsa enviada aquest divendres, on també retreuen no tenir constància que els socialistes hagin de ser expulsats de l’executiu comarcal, tot i el suport del PSOE al Senat. Totes les forces de l’ens, excepte Ciutadans i la CUP, formaven part de l’executiu, encapçalat per Joaquim Calatayud, del PDeCAT.

Fins ara, la majoria de forces s’havien implicat en l’executiu -excepte Ciutadans i la CUP- tenint en compte que “la pràctica totalitat d’accions que es prenen al consell són de caràcter finalista”, segons apunten els populars. Els regidors entenen que “la decisió d’expulsar al PP de les institucions, un fet ja viscut al passat com al pacte del Tinell, suposa la ruptura del pacte tancat a l’inici de mandat”. “Són els que incompleixen els pactes qui han de donar les explicacions pertinents”, reblen. Al comunicat, el grup assegura que els representants del PP al consell comarcal continuaran treballant en la defensa dels ciutadans del Baix Camp.

Segons un comunicat del Consell Comarcal, el president ha signat aquest divendres un decret en què aparta els representants populars del govern, i més concretament de la Junta de Govern i de la presidència de la Comissió Informativa de Serveis al Territori. “La presidència ha pres aquest determini després d’un debat intern generat de fa temps en la coalició del PDeCAT i ERC-AM”, els dos grups que tenen majoria, i amb el coneixement de la Candidatura de Progrés (PSC). Tot plegat, apunten, “ha culminat davant la situació de conflicte polític en la que es troba el país respecte a l’actual govern de l’estat espanyol i les contundents actuacions dirigides contra els membres del govern legítim de Catalunya, elegit de forma democràtica, i les institucions del nostre país”.

A més, s’assenyala que “es revoca tota representació comarcal que ostenti qualsevol dels dos membres en relació a ens i organismes externs en els quals hi participi la comarca del Baix Camp”.

ACN