.

.

TOTS 21

Han participat entitats, institucions i ONG del Camp de Tarragona en una intensa recollida per fer arribar, amb la màxima celeritat possible, al poble ucraïnès. Foto: Port

Des del magatzem logístic del Port Tarragona s’ha fet un nou enviament cap a Barcelona amb tot el material solidari humanitari recollit per entitats, empreses, institucions i ONG del Camp de Tarragona, en una campanya coordinada pel Govern de la Generalitat. Concretament, s’han enviat un total de 21 palets de material humanitari; 14 palets de roba, 3 de mantes, 3 de medicaments i higiene personal i 1 de roba a de llit.

Tot el material que s’ha anat rebent ha estat classificat i triat per personal voluntari d’origen ucraïnès, personal que també s’ha encarregat, de forma desinteressada en l’embalatge de tot el material per tal de poder-lo traslladar cap a Ucraïna amb garanties. En aquesta acció solidària amb Ucraïna també hi ha participat el personal de PortSolidari de PortTarragona. El Port de Tarragona ha participat, des del passat mes de març, en la recepció i col·laboració directa amb la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és facilitar la concentració dels materials humanitaris i posteriorment fer el trasllat al magatzem logístic de 1.800 m2 al Port de Barcelona, des d’on s’envia a Ucraïna.

El Port de Tarragona i el Govern de la Generalitat van arribar a un acord per establir un magatzem logístic com a punt de recollida de productes provinents de campanyes de recollida del Camp de Tarragona. El Refugi 1 del Moll de Costa del Port Tarragona disposa d’un gran espai on poder organitzar totes les aportacions a més de ser un espai proper i còmode perquè les entitats solidàries poguessin organitzar els seus materials humanitaris.

Els materials recollits que no s’han ajustat a les necessitats del poble ucraïnès s’entregarà a Càritas. Es tracta de 7 palets de roba usada que han quedat descartats per a Ucraïna, però que permetran realitzar altres accions per part de Càritas.

Solidaritat del Camp de Tarragona

A la campanya han participat entitats, institucions i ONG del territori per dur a terme una intensa recollida de productes necessaris com roba, aliments, mantes, productes específics per infants, material de primera necessitat, etc., i fer-los arribar amb la màxima celeritat possible al poble ucraïnès.

Aquesta acció solidària té diferents punts de recollida repartits per tot el territori català. Es tracta d’una acció, anunciada pel Govern després de reunir-se amb el cònsol ucraïnès i diversos cònsols de països de la Unió Europea. L’acció pretén incloure a totes les ONG i entitats solidàries possibles per mostrar el suport i solidaritat amb el ferm compromís de fer arribar el nostre ajut de forma unitària i decidida.

Aportacions econòmiques sobre el terreny

La campanya catalana també disposa de la pàgina http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/quefem/accio-humanitaria/ucraina/ per participar econòmicament fent donacions a ONG sobre el terreny ucraïnès, o vehicular les aportacions.

Les donacions es destinaran a donar assistència en les rutes de fugida, cobertura de necessitats bàsiques, desplegaments d’un dispositiu sanitari i humanitari ampli en territori ucraïnès, accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida i a projectes executats per entitats humanitàries i solidàries.

La campanya també vol fer una crida a participar directament fent donacions econòmiques perquè l’enviament dels materials, tenint en compte la situació de conflicte, té un cost econòmic i ambiental més elevat i, el transport de materials cap a Ucraïna està sent cada vegada més difícil.

Per altra banda, amb les donacions permeten que, les entitats solidàries sobre el terreny, puguin comprar el què calgui a prop i, per tant, tenen millor identificades i validades les necessitats reals de la població.

Redacció