.

Tarragona és el port d’entrada de la fruita tropical a la península ibèrica

Tarragona és el port d’entrada de la fruita tropical a la península ibèrica

El Port de Tarragona participa un any més a la fira Fruit Attraction, que se celebrar aquests dies a IFEMA-Feria de Madrid. Del 22 al 24 d’octubre, aquesta fira internacional del sector de la fruita i les hortalisses reuneix 1.800 empreses expositores i més de 90.000 professionals de 130 països.

En aquesta fira que any rere any incrementa el seu reconeixement a nivell internacional, el Port assisteix a la fira amb un estand, dintre de l’espai de Puertos del Estado, en el qual espera mantenir una sèrie d’entrevistes formalitzades tant amb empreses importadores i exportadores del sector com també amb empreses comercialitzadores i navilieres.

Fruit Attraction suposa una excel·lent oportunitat per a establir contactes amb els principals proveïdors d’aquest mercat i continuar essent competitius en el tràfic import/export de fruites, llegums i hortalisses a nivell mundial.

Tarragona és porta d’entrada de la fruita tropical al Sud d’Europa

El tràfic de fruites i verdures està assistint a un important creixement al Port de Tarragona. Concretament, durant el 2018 el Port va moure un total 195.858 tones, el que representa un creixement d’un 42,19% en aquest mercat respecte 2017, segons l’estadística de Puertos del Estado, especialment gràcies a l’entrada de kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de pinyes i els plàtans arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia.

El Port de Tarragona aspira així a consolidar-se com a referent internacional en la importació de fruita, gràcies a ser un dels principals ports d’entrada de fruita tropical a la Península Ibèrica. El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana.

La major part dels kiwis neozelandesos que es consumeixen a la Península entren per les instal•lacions tarragonines, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. El port tarragoní també té serveis regulars per aquest tipus de tràfic amb el Canadà i els Estats Units d’Amèrica.

Instal•lacions i serveis eficients

Al mateix temps, per donar sortida al tràfic fructícola, el Port de Tarragona compta amb unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució cap a la Península i Europa. El Port compta amb unes instal•lacions refrigerades de més de 20.000 m2 i amb una terminal de contenidors que complementa els serveis a l’exportació, facilitant els serveis de valor afegit per a aquest tràfic: picking, consolidació, controls de qualitat i etiquetatge. L’oferta de serveis es concreta amb un Punt d’Inspecció Fronterera (PIF) ampli i modern amb totes les seves instal•lacions homologades per a l’entrada de fruites a la UE. També compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit La infraestructura portuària tarragonina disposa de dues àrees dedicades exclusivament al tràfic de fruita, de la terminal de Fruport, amb rampes ro-ro, una línia d’atracament de 600m i uns calats de fins a 14 metres. En total, la terminal de fruita compta amb 100 connexions per a contenidors reefer i disposa de magatzems refrigerats a només 25m del moll amb una capacitat per a 170.000 palets de productes.

Dades dels ports de l’Estat

Els ports de titularitat pública van moure més de 563 milions de tones en 2018, dels quals 11,5 milions van ser fruites, hortalisses i llegums, amb un increment del 12,5% respecte a l’any anterior. En el cas concret del Port de Tarragona, durant el 2018 va créixer en aquest mercat un 42,19% respecte 2017 amb un moviment total de 195.858 tones de fruita. A més, els ports de l’Estat, durant els set primers mesos de 2019 el trànsit de fruites, hortalisses i llegums, van aconseguir els 7,2 milions de tones, la qual cosa ha suposat un increment del 6,5% respecte al mateix període de l’any anterior

/* JS para menú plegable móvil Divi */