.

.

TOTS 21

Les operatives s’han dut a terme principalment en els molls de d’Aragó i Castella. Foto: Port

El Port de Tarragona ha rebut en una sola setmana 214.474 tones de productes agroalimentaris en les seves instal·lacions. Les operatives de gran complexitat per la gran quantitat de producte descarregat s’han dut a terme, principalment, en els moll d’Aragó i Castella, localitzacions on el transport de mercaderies tant per ferrocarril com en altres mitjans terrestres és molt àgil.

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors tant europeus com Ucraïna i Romania, com de la resta del món, com Argentina, Brasil o els Estats Units. La distribució d’aquests productes subministra un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l’est de Castella, localitzacions on es fabrica més del 40% del total de producció de pinsos de l’Estat. Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones de fabricació per a l’alimentació animal a Lleida, Saragossa, Girona i, en menor escala, a Sòria i Osca.

Líders en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és líder en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, aportant al sector els serveis qualificats, l’alta productivitat i les infraestructures especialitzades. L’any 2019 el Port va superar els 6 M de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte a l’any 2018.

Aquest lideratge es basa en diferents punts forts. Proximitat, productivitat, preu, experiència, qualitat i especialització són les claus d’un tràfic que ha posicionat al Port de Tarragona com port capdavanter en moviment de productes agroalimentaris a la Mediterrània.

Nou sistema de recollida d’agroalimentaris SEA

Per tal d’agilitzar l’operativa com per ampliar la seva capacitat logística del Port de Tarragona, l’Autoritat Portuària de Tarragona ha desenvolupat un nou sistema de lliurament de productes agroalimentaris anomenat SEA. SEA són les sigles de Sistema d’Entregues d’Agroalimentaris. Es tracta un servei digital i gratuït que afavoreix als diferents actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària.

Els compradors podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. També es podrà saber la demanda d’un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per poder planificar els lliuraments. I facilitar la feina al transportista ja que tindrà la mercaderia localitzada i amb la concreció de dia, hora i punt de lliurament: reduirà el temps d’estada a les instal·lacions portuàries i optimitzarà la seva operativa.

El Port de Tarragona organitza Agrifood Virtual Meeting

En aquest mateix sentit, amb l’objectiu de conèixer l’evolució del mercat d’agroalimentaris i els seus reptes de futur, el Port de Tarragona ha decidit substituir la trobada presencial biennal del sector logístic agroalimentari Agrifood prevista inicialment al maig d’aquest any per l’Agrifood Virtual Meeting.

Aquest nou esdeveniment 100% online consistirà en un seminari web que tindrà lloc el 30 de setembre. Es tracta d’una edició especial que no elimina la 3a edició de la trobada presencial, ja que el Port confia en poder celebrar la tercera edició de l’Agrifood l’any que ve.

Redacció