.

.

TOTS 21

El president, Josep Andreu, promociona l’enclavament portuari a la fira Transport Logistic de Shangai i aposta per la ‘sincromodalitat’ com a garantia de futur dels ports espanyols.

El Port de Tarragona ha participat, convidat per Puertos del Estado, a la Cimera Internacional de Logística, Ruta de la Seda i Fòrum de Cooperació en Transport Marítim celebrada en el marc de la fira Transport Logistic Xina 2018, la fira logística més important d’Àsia, que es clausura avui a Shangai.

El Port de Tarragona ha participat en aquesta fira conjuntament amb els ports de Barcelona, València i Bilbao. Cada port, de manera individual, ha exposat el valor de les seves actuals i futures infraestructures portuàries i que proporcionaran una alta connectivitat amb Europa.

El Corredor del Mediterrani ha estat la infraestructura estrella com a element clau de connectivitat de la nova ruta logística denominada “Ruta de la Seda” de connexió entre Àsia (Xina) i Europa.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha exposat les credencials de la infraestructura portuària tarragonina. En concret, ha ressaltat la seva posició geoestratègica d’”encreuament de camins” entre el Corredor Central i el Corredor del Mediterrani. També ha destacat el seu actual nivell d’infraestructures que li proporcionaran una alta connectivitat amb Europa un cop estigui el territori connectat amb l’ample de via europeu (UIC) l’any 2020.

Andreu ha presentat la nova terminal intermodal ferroportuària “La Boella” i ha assegurat que el futur està en la “sincromodalitat”, que és la gestió de la intermodalitat combinada amb les tecnologies de la informació per garantir sempre la solució logística més eficient.

Per últim, Josep Andreu, en la seva qualitat de president de ChemMed, també ha presentat a tots els assistents el clúster químic i ha destacat, principalment, la futura vocació del Port de Tarragona de convertir-se en el primer port hub de productes petroquímics de la Mediterrània Occidental.