.

El projecte ha estat adjudicat per un valor de 273.860,65€ amb un termini d’execució de tres mesos. Foto: Autoritat Portuària

Aquest dimecres el Port de Tarragona ha adjudicat les obres per la implantació d’un nou control d’accés a la pedrera del Cap Salou. El projecte s’ha adjudicat per un import de 273.860,65 € (IVA exclòs) amb un termini d’execució de tres mesos des de l’inici de les tasques.

L’objectiu d’aquesta obra és poder informar i controlar l’entrada i sortida de vehicles i persones per accedir a la zona de la pedrera Cap Salou. Aquesta zona d’accés està formada per un mateix carril d’entrada i sortida de vehicles sense que existeixi presència física de personal de control. El sistema tecnològic de control d’accés a implementar permetrà autoritzar, identificar i controlar el pas de vehicles que accedeixin a aquesta zona del recinte portuari de Tarragona.

Nou espai per als pescadors de canya

La implantació d’un nou sistema de control d’accés a la pedrera del Cap Salou, és el pas previ, per adaptar i condicionar un nou espai per la Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona (SEPC). Aquesta entitat dedicada a la pesca esportiva i fundada l’any 1927 manté des de sempre una relació molt propera amb el Port de Tarragona, un espai portuari on sempre que ha estat compatible amb l’activitat industrial han pogut utilitzar a la seva tasca principal: la pesca amb canya i volantí tant en aigües costaneres.

Ara, davant de l’augment de l’activitat portuària i els problemes de seguretat que se’n deriven, els responsables de l’entitat i el Port de Tarragona han acordat traslladar l’activitat de pesca amb canya a un altre espai portuari -la pedrera de Salou- molt més adient i amb millors condicions de seguretat. Es preveu que passat l’estiu ja es pugui autoritzar que els membres del SEPC gaudeixin d’aquest nou espai.

Una licitació amb segell sostenible

Cal afegir, que conforme a l’article 202 de la LCSP, el projecte s’ha previst realitzar amb una condició especial d’execució de caràcter mediambiental. Aquesta condició està lligada directament a projectes que vetllin per la sostenibilitat. Aquest article de la norma preveu diversos àmbits d’aplicació per fomentar unes obres i una gestió posterior més sostenibles, com per exemple, la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, el manteniment o millora dels valors mediambientals que puguin veure’s afectats per l’execució del contracte, la gestió més sostenible de l’aigua, el foment de l’ús de les energies renovables, la promoció del reciclatge de productes i l’ús d’envasos reutilitzables o l’impuls del lliurament de productes a granel i la producció ecològica.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */