.

.

TOTS 21

Imatge del plenari Foto:Tarragona21

Imatge del plenari Foto:Tarragona21

L’Ajuntament de Tarragona aprova la licitació de la mitja superfície del mercat Central i el reglament d’usos d’aquest. Ho ha fet amb els vots a favor del PSC i les abstencions de CiU i PP. Convergents i Populars que van votar en contra el passat mes de juliol sobre la mateixa llei han explicat en veu dels seus portaveus que la presentació del projecte els ha convençut i que al ser una prioritat per la ciutat donaven suport a la proposta.

El portaveu del PP, Alejandro Fernández ha explicat que “en el darrer plenari vam dir que si no es portava el reglament no donaríem la nostra abstenció. Ara amb el reglament presentat creiem que era necessari agilitzar aquest procés”. En una posició similar s’ha manifestat la portaveu de CiU, Victòria Forns. Forns ha recordat que “no ens vam ficar d’acord al Juliol de l’any passat quan no existia un reglament. Un reglament on han inclòs ara fins i tot coses que nosaltres hem proposat. Creiem que és necessari que el mercat tiri endavant i aquesta és la voluntat de CiU. Ara sí que és el moment d’accelerar definitivament un projecte que no només beneficia als paradistes del mercat sinó també a l’entorn i accelerarà la urbanització definitiva. Tot i la demora quan està ben feta la feina és important”.

L’alcalde Ballesteros ha estat clar quan ha remarcat que “vam trobar un projecte de 55Milions euros i l’hem fet finalment per sort per 26Milions”.

La consellera de comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Patrícia Anton, ha explicat que ja ha parlat amb els paradistes i han arribat a un acord per reunir-se el pròxim dilluns on esperen arribar a un acord per les tarifes.  Les discrepàncies de les que aquest dijous han reclamat els paradistes parteixen del punt del possible traspàs de les parades on l’Ajuntament degut a la nova llei de serveis fa que els traspàs de la parada a un no familiar hagi de sortir a concurs públic.

L’Ajuntament ha anunciat també que aquesta primavera estarà enllestida l’obra pública i quedarà pendent el trasllat de les parades.

Pel que fa a la mitjana superfície el consistori ha remarcat que s’està en negociacions amb diferents empreses i que s’obrirà un concurs públic per fer l’adjudicació que de sortida fixarà el seu preu en 7’4 Milions d’euros.

El plenari ha ratificat també la proposta de fer Fill predilecte de la Ciutat a l’arqueòleg i historiador Jordi Rovira mor el passat mes d’octubre.

S’aprova per unanimitat la ILP de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Membres de la PAH a la sessió plenària. Foto:Tarragona21

Membres de la PAH a la sessió plenària. Foto:Tarragona21

Una desena de membres de la PAH han assistit al plenari per donar suport a una moció que ells mateixos han proposat a la portaveu d’ICV-EUiA que s’ha encarregat de portar la moció al ple. Davant de la situació d’emergència actual la PAH ha proposat una sèrie de mesures legislatives per fer-hi front. Mesures per evitar la pobresa energètica i els desnonaments. Està a la fase de la recollida de signatures i es porta ara al parlament. Es demana per a donar suport a la iniciativa legislativa popular. Aplaudiments dels membres de la PAH quan s’ha aprovat la ILP.

També s’han aprovat les diferents mocions de rebuig a la nova reforma universitària, Instar a la modificació de la Llei de l’Impost de Societats, demanar l’asil polític al jove activista saharauí Hassana Aalia i la moció per a la reestructuració del deute.

Quim P. Casadesús