TOTS 21

Imatge general del parc de l’Anella Mediterrània, amb el Palau d’Esports al fons. Foto: Eloi Tost

El futur del Pavelló d’Esports de Tarragona, sotmés a les betzegades d’una coctelera des de la finalització dels Jocs Mediterranis (amb l’afegit de la cessió «per solidaritat» del seu parquet a Girona després de les destrosses patides en l’equipament d’aquesta ciutat arran de l’huracà Glòria), sembla encarar la seva recta final. L’alcalde, Pau Ricomà, va desvelar ahir durant una entrevista amb Ricard Lahoz al programa Tribuna Tarragona de Ràdio Ciutat de Tarragona un aspecte clau, com és el de qui serà el responsable de gestionar-lo. Després d’anunciar «una «reunió al màxim nivell» entre «equips tècnics» municipals i de la Generalitat (en aquest darrer cas de l’àrea de Patrimoni), tot està llest per signar «el document de cessió» del solar on s’aixeca el pavelló a la Generalitat perquè posteriorment l’administració autonòmica garantitzi traspassi la gestió íntegre al consistori, per mitjà del conegut com a mutació demanial. Una figura jurídica que permetrà de pas, gràcies a la ziga-zaga legal, estalviar-se el pagament d’un canon d’ús de l’equipament per part municipal al govern català.

El contingut de l’acord, que haurà de ser aprovat en el plenari extraordinari previst per al mes de juliol, suposarà que l’ajuntament que l’ajuntament es farà càrrec «al cent per gent de la seva gestió» a partir del mes de setembre. I en aquest sentit Ricomà va assegurar que «els clubs que s’hi puguin entrenar i jugar hi podran fer ja de cara a la propera temporada». El batlle va donar així per finalitzada «una cosa que es va fer amb els paus» i que va titllar de «disbarat jurídic».

A hores d’ara resta encara per determinar quan tornarà el parquet de de Girona, la darrera de les peces que falten per encaixar en la posada en marxa de l’equipament definit al seu dia com la Joia de la Corona.

Redacció