.

Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament de Torredembarra

Imatge d’arxiu d’un ple de l’Ajuntament de Torredembarra

El ple de l’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat avui definitivament la dissolució del Patronat Municipal de Turisme. L’oposició, que havia presentat al·legacions, ha qualificat de “pas enrere” la decisió.

L’equip de govern, per boca del tinent d’alcalde Jordi Solé, ha defensat aferrissadament la supressió del Patronat i la creació d’una comissió i ha afirmat que es buscarà la fórmula perquè les seves decisions es defensin al ple i a les juntes de govern. La intenció de l’equip de govern és obrir a més actors les propostes turístiques de Torredembarra.

Avui Democràcia, PP i Ciutadans, els tres partits que han al·legat, han coincidit en les seves crítiques. La portaveu del PP, Núria Gómez, ha arribat a titllar de “dictadura” que es dissolgui el Patronat “sense donar explicacions”. CiU, al seu torn, s’ha abstingut i la CUP ha donat suport a la dissolució.

Rosa Maria Guasch, d’Avui Democràcia, ha criticat la dissolució per inoportuna en un municipi turístic. Guasch ha comparat la supressió amb un “desnonament”. El regidor Solé, al seu torn, ha qualificat de “molt mal gust” comparra la supressió amb un desnonament, i ha defensat la creació de la comissió i ha demanat als tres partits que hi han al·legat “que presentin propostes, cosa que no han fet”. Per contra, la CUP ha proposat obrir la comissió a entitats culturals i gastronòmiques.

La sensació que el Patronat era poc menys que un ‘looby’ dels sectors de la restauració i comercial ha sobrevolat en els arguments dels favorables a la supressió d’aquest organisme.

El tema ha entrat a la sessió com a qüestió sobrevinguda i s’han desestimat primer les al·legacions presentades per Ciutadans, el PP i Avui Democràcia. En aquestes els tres partits demanaven que la dissolució del Patronat es deixi sobre la taula, fins que no s’hagi consensuat un nou model de gestió turística.

Informe sobre el contracte amb Sorea

En el ple d’aquest dijous també s’ha aprovat obrir un expedient per demanar un informe jurídic a la Generalitat sobre el contracte de Sorea. L’alcalde, Eduard Rovira, diu que volen aclarir si la modificació del contracte de l’aigua en temps de Masagué es va fer correctament.

L’alcalde ha explicat que el canvi del contracte fet per l’alcalde Masagué en 2012 suposava que els ciutadans pagarien més pel consum d’aigua respecte al contracte anterior, a més que implicà un increment de l’índex d’endeutament municipal per un canvi de taxes a tarifes. Rovira ha criticat “la manera com es va tramitar” el canvi u el seu grup ha va en observar-hi “irregularitats administratives”, confirmades després per un informe del secretari municipal, on deia que “pot haver causa de nul·litat de ple dret”. El cas és “prou greu” per haver tramitat de manera urgent el cas en el ple.

L’acord s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, PSC i ABG), Ciutadans i la CUP i l’abstenció de CiU, PP i Avui Democràcia.

El ple ha tombat una moció de Ciutadans que demanava el retorn d’una ambulància que des de fa mesos ha estat traslladada a Altafulla i reduint l’horari de servei de 18 a 12 hores. Ha quedat clar que les males relacions entre Ciutadans i l’equip de govern ha fet fracassar la moció, males relacions pel cas del retat del rei d’Espanya i altres actuacions en favor del procés que ha tirat endavant l’Ajuntament.

L’oposició de l’equip de govern s’ha repetit en una altre moció presentada per Ciutadans, com una en contra de l’assetjament escolar per qüestió de gènere, pensat per a casos de transexualitat. Això ha provocat que la regidora Guasch afirmés: “Al·lucino ‘pepinillos'”.

Inicialment els partits del govern i CDC van impedir que les propostes de Ciutadans arribessin al ple d’avui. L’alcalde havia matisat que només es va tractar d’un toc d’atenció per l’actitud bel·ligerant de Ciutadans amb el tema de la fotografia del Rei.

Les atribucions de la Junta de Govern

En el ple també s’ha donat compte d’una modificació de les atribucions de la junta de govern local. L’alcalde assumirà directament l’autorització per pagar el lloguer dels cotxes de la policia local i el gas dels edificis municipals.

Les altres mocions les han presentat CiU, la CUP, PP i Avui Democràcia. El ple ha aprovat una moció modificada de CiU que demanava que es creï la prestació Garantia +55, pels aturats de llarga durada més grans. Proposaven també que les persones que deuen diners a la hisenda municipal ho puguin compensar amb treballs comunitaris, però finalment s’ha decidit crear una comissió que ho estudiï. També s’ha aprovat una moció fusionada contra el Pla Hidrològic.

El ple ha començat a les 19 hores i a les 22:30 encara continuava, amb dos recessos entremig.

/* JS para menú plegable móvil Divi */