El ple de Tarragona aprovarà tres mocions en contra de la pobresa energètica

Imatge d'arxiu d'un ple municipal

Imatge d’arxiu d’un ple municipal

Tots els grups municipals de Tarragona han signat tres declaracions institucionals que s’aprovaran per unanimitat en el plenari del proper divendres per fer front comú a la pobresa energètica. Les tres declaracions fan referència a la pobresa energètica en termes del gas, electricitat i aigua.

Pel que fa al gas, durant el Ple d’aquest divendres s’instarà al Govern d’Espanya a desenvolupar un marc tarifari domèstic que contempli diferents trams de subministrament, així com la implantació d’un nou tipus impositiu per a l’Impost de Valor Afegit (IVA) adaptant-se als condicionants del subministrament. També s’instarà al Govern a implantar la normativa necessària per a la creació d’un bo especial de protecció per a les persones considerades vulnerables.

En termes de subministrament d’aigua, el Govern local sol•licitarà a EMATSA que estudiï com es podria millorar la protecció a les persones més vulnerables amb la creació d’una tarifa social i eliminant els sobre costos associats a l’impagament del servei de l’aigua. A banda, es vol sol•licitar al Govern de la Generalitat la revisió de les bonificacions del cànon de l’ACA.

La tercera declaració institucional fa referència a l’electricitat. Els grups municipals instaran al Govern a la creació d’un marc tarifari dividit per trams equitatius i coherents. Com en el cas de l’aigua, també s’aposta per la implantació d’un nou tipus d’impost i la creació d’un bo especial de protecció. A banda, s’instarà al Govern de la Generalitat l’acceptació de la recaptació de l’impost sobre l’electricitat per aquells subministraments que tenen consideració de família vulnerable amb informe preceptiu dels Serveis Socials.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *