.

.

TOTS 21

El ple de Roda, a l'espera de la fotografia del nou rei, encara lluïa la de Joan Carles I. Foto: Joan Marc Salvat

El ple de Roda, a l'espera de la fotografia del nou rei, encara lluïa la de Joan Carles I. Foto: Joan Marc Salvat

El ple ordinari de Roda de Berà ha aprovat, de manera unànime, el contracte privat de comodat amb Luís del Olmo Marote, propietari del fons de la col·lecció ‘Museu de la Ràdio’. Totes les formacions polítiques (CiU, PSC, C’s i PP) han coincidit en destacar la importància de comptar amb un fons d’aquestes característiques, tan pel seu valor particular com pel reclam turístic que suposa.

Precisament, un dels principals beneficis de l’acord amb Luis del Olmo és la cessió, durant 10 anys i sense cap mena de contraprestació econòmica, d’aquest fons. També per unanimitat, el ple de Roda ha ratificat el canvi de nom de part del carrer Sant Salvador, pel d’Avinguda de Rafael Ciuró Güell, qui fou alcalde de la vila.

L’únic motiu de discòrdia en el plenari de Roda ha arribat amb la moció presentada pel grup municipal de CiU, en què s’ha posat sobre la taula la futura Llei Electoral de Catalunya. La moció ha prosperat amb els únics vots de CiU i l’abstenció de la resta de forces al consistori. Especialment dura s’ha mostrat la portaveu socialista, Mayte Huerta. La regidora ha criticat la formació convergent per plantejar “la futura Llei Electoral ara quan durant més de 25 anys no els hi ha importat”. Huerta també ha reclamat “consens” en una decisió d’aquestes característiques i ha etzibat que, sense els socialistes, la Llei Electoral catalana “no té futur”.

Joan Marc Salvat