.

Amb els dos gols d’aquest diumenge, Uche ja en suma cinc aquesta temporada. Foto: Nàstic

Si la lliga de Segona fos un spaghetti-western (i ningú dubta que de vegades ho sembla), Uche seria Clint Eastwood. Desenfundant més ràpidament que ningú, els seus dos gols al camp del Còrdova han fonamentat la tranquil·litat que necessita el Nàstic per anar una passa més enllà. És a dir, sortir del descens i situar-se a la dissetena posició amb 11 punts i un partit menys. Els gols posteriors de Delgado i Barreiro (els dos primers del gallec en el que portem de temporada) han arrodonit un 1-5 històric amb moltes lectures: Rodri suma 10 punts de quinze possibles validant l’aposta a la banqueta, suposa la segona victòria consecutiva després del 2-0 al Granada (la primera víctima del nigerià) i la primera fora de casa, el conjunt atresora un rendiment col·lectiu notable més enllà de les individualitats i s’acaba amb els malsons heredats del curs anterior. Els andalusos, tot s’ha de dir, ho han posat fàcil: són carn de canó a hores d’ara.

48 segons ha trigat Uche a allargar la seva ratxa golejadora i avançar el Nàstic al camp d’un Còrdova tan pressionat pels mals resultats que els seguidors andalusos no s’han tallat un pèl en escridassar el seu (encara) tècnic, Luis Carrion, quan el seu nom ha estat pronunciat per la megafonia. El nigerià ha aprofitat una passada en profunditat de Barreiro i, sortint de posició dubtosa, s’ha quedat sol davant Kieszek transformant el seu tercer gol en només quatre dies. No en tenia prou, i Uche (que ha estat substituït al minut 62 perquè està limitat físicament) ha transformat el seu cinquè gol de la temporada gràcies, un altre cop, a la seva gran entesa amb el gallec. Una resolució excel·lent que semblava deixar resolt el partit contra l’equip més golejat de la categoria.

Els granes s’han vist afavorits del nerviosisme dels locals, que arribaven a la cita havent perdut tres dels darrers quatre partits. El problema, però, és que els tarragonins no han tingut temps de refredar l’encontre. El Còrdova, que semblava immers en el pessimisme, ha recuperat l’esperança només sis minuts més tard. Guardiola s’ha quedat sol després d’una bona combinació en atac i ha batut Dimitrievski. I al minut 25 l’àrbitre ha invalidat correctament un gol a Edu Ramos per fora de joc. Un avís que res seria tan fàcil com semblava.

Fins al descans, el Nàstic ha estat incapaç de trobar la tecla per mantenir el control de la pilota (més enllà d’una passada de Tejera a Uche que ha acabat en gol anul·lat per posició antireglamentària molt dubtosa al darrer minut de la primera meitat) i els andalusos han mostrat les seves grans carències ofensives. El que, de fet, s’esperava d’ells.

La reanudació ha portat de bon inici males notícies pel Nàstic. La lesió d’Omar Perdomo, pel que apunta com trencament fibril·lar, pot suposar un nou inconvenient per un jugador que començava a consolidar-se i per un onze titular en permanent estat de provisionalitat. Més enllà del cas particular, el joc continuava amb iniciativa incerta, esbroncada a la graderia (Guardiola, un dels millors, ha estat substituït visiblement emprenyat per Carrión al minut 56 davant la incomprensió del públic) i nervis, molts nervis damunt del terreny de joc.

Tete Morente, que ha entrat pel lesionat Perdomo, ha tingut l’oportunitat de deixar sentenciat el partit quan ha encarat al porter al minut 76 amb tot a favor seu. Kieszek ha sabut guanyar-li la partida, però només un minut més tard ha provocat el penal decisiu (el primer que xiulaven a favor dels granes en el que portem de temporada) per matar les esperances locals posant-li el genoll a la cara de Juan Delgado. El xilè ha fallat el llançament, encara que ha sabut transformar el rebuig. I només dos minuts més tard la finezza de Barreiros ha tingut premi. El primer gol de la temporada del gallec amb un llançament ajustat posava l’1-4, i encara ha tingut temps de sumar-ne un altre en transformar el segon penal xiulat a favor dels granes al minut 90. Arrodonia així una golejada històrica al Nuevo Arcángel. Obria, de pas, la porta per on sortir del camp de mines.

Alineacions

Còrdova: Kieszek; Pinillos, Aguza, Edu Ramos, Javi Lara, Guardiola (Jona, minut 56), Joao Afonso, Fernández, Jovanovic, Markovic (Galán, minut 80) i Romero (Alfaro, minut 73).

Banqueta: Stefanovic, Caro, Jona, Alfaro, Javi Galán, Esteve i C. Caballero

Nàstic: Dimitrievski, Javi Jiménez, Kakabadze, Xavi Molina, Perone, Sergio Tejera, Gaztañaga, Abraham (Silvestre, minut 72), Omar Perdomo (Tete Morente, minut 50), Uche (Delgado, minut 62) i Barreiros.

Banqueta: Bernabé, Delgado, J. Muñiz, Jean Luc, Tete Morente, Suzuki i Silvestre. De la convocatoria de 19 jugadors el descartat ha estat Emaná.

Gols: 0-1, Uche (minut 1); 0-2, Uche (minut 15); 1-2, Guardiola (minut 20); 1-3, Delgado (minut 78); 1-4, Barreiro (minut 81); 1-5, Barreiro de penal (minut 90).

Targetes grogues: Gaztañaga, minut 31; Guardiola, minut 39; Dimitrievski, minut 58; Juan Delgado, minut 74; Fernández, minut 88.