.

.

TOTS 21

Imatge d’una anterior edició del festival. Foto: Pintor Rock

El Pintor Rock d’enguany serà l’última edició. Així ho han confirmat des de l’organització per mitjà d’una comunicat de premsa en el qual confirmen les dates previstes, del 29 al 31 d’octubre al Morell, i anuncien que aquesta setmana es treuran els abonaments a la venda «i començarem a revelar el cartell».

«Després de gairebé 11 anys -es pot llegir al comunicat-, ens fa mal en l’ànima dir que enguany se celebrarà l’última edició del Pintor Rock. És la decisió més difícil que hem hagut de prendre en molt de temps, però hi ha vegades que encara que el cor et demani seguir, toca empassar saliva i posar-li fi a aquesta bonica aventura que, sense voler, es va convertir en el nostre dia a dia».

Els organitzadors van un repàs a una trajectòria que dona per a molt, «des dels inicis sent un concert de poble amb grans com Boikot i Barricada, la nostra etapa en la Tarraco Sorra descobrint a Desakato, L’Arrel o Zoo, l’espectacular evolució de Crim, que va passar de ser el grup local a ser uns dels més ovacionats per tots vosaltres, la volta als escenaris de Segismundo Toxicòman, o la presència artistes de la talla de Berri Txarrak, Evaristo, the Toy Dolls, Ska-p o Soziedad Alkoholika».

«Això sí, encara hi ha una pàgina per escriure en la nostra història i confiem que tots vosaltres sigueu protagonistes i que junts puguem acomiadar el Pintor Rock com es mereix. Serà l’últim bany de multituds de Rocky (la mascota més disbauxada i desvergonyida), el nostre últim litre de kalimotxo, el nostre últim pogo i l’última vegada que arribarem a casa amb els peus plens de fang. Quan siguem majors -afegeixen-, els podrem dir als nostres nets que vam estar en l’últim PintorRock, aquest festival que va apostar pel punk-rock quan tothom el donava per mort».

El projecte, segons recorden els organitzadors, va anar creixent «sense cap ajuda» i a base» d’esforç, suor i llàgrimes» que «són molt difícils de mantenir. Abans de la maleïda pandèmia, ja teníem molts obstacles per a seguir endavant, i ara, (…) encara hi ha moltes traves per a poder continuar realitzant el festival i lluitar pel que més volem».

L’acomiadament vol ser per la porta gran, i es prometen «moltes sorpreses». La intenció és homenatjar «moltes de les bandes que han passat pel Pintor Rock i van apostar per nosaltres quan no érem ningú. Un lloc de retrobament amb tots els que consolidem les bases d’aquest festival. Amb els més grans en l’escenari, tot és més fàcil».

Redacció