.

.

TOTS 21

Els preludis maputxes que Newen Tahiel oferirà al piano estan inspirats en una petita part de la gran riquesa musical del continent llatinoamericà

El pianista i compositor Newen Tahiel presentarà el seus «Preludios Mapuches» en un concert que tindrà lloc el dissabte 21 de setembre, a les 20 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar de Torredembarra. El preu de l’entrada és de 5 € i es poden adquirir a taquilla el mateix dia de l’actuació. L’organització va a càrrec de la Regidoria de Cultura.

Carlos Maza va néixer el 1974 a Lautaro, a la regió de l’Araucania al sud de Xile i pertany als maputxes, un dels pobles originaris d’Amèrica Llatina i que tal com explica ell mateix «durant segles i fins als nostres dies, continua defensant la seva terra, la seva cultura i el dret a existir com a nació». També comenta que «a Xile tenir un cognom maputxe representa un motiu de discriminació social» i per retre homenatge als seus orígens va decidir canviar el seu nom per Newen Tahiel, que en la llengua mapudungún significa «l’energia de l’home lliure».
Els preludis maputxes que Newen Tahiel oferirà al piano estan inspirats en una petita part de la gran riquesa musical del continent llatinoamericà (cuenca xilena, tango argentí, huapango mexicà, samba brasilera, etc.).
Amb la col·laboració de Mirza Sierra, Newen Tahiel ha fundat a Tarragona l’Escola de Música Lautaro.
Més informació sobre l’artista a: www.newentahiel.com