TOTS 21

Ferran Bel, en una intervenció al Congrés dels diputats.

El Partit Demòcrata votarà a favor dels Pressupostos Generals de lEstat ja que shi ha inclòs algunes de les propostes presentades pel portaveu, Ferran Bel. El diputat ha recordat que tot i que els pressupostos ja comptaven amb el suport necessari per tirar endavant, el Partit Demòcrata hi hem volgut negociar millores per a Catalunya i el Camp de Tarragona”. No hi són totes les que voldríem, però es tracta de noves inversions per al territori, ha afegit Bel.

Gràcies a les negociacions del Partit Demòcrata, els Pressupostos contemplaran millores en les infraestructures, amb 500.000 per al passeig de Ronda de Salou i 500.000 per al passeig marítim de Vila-seca. A més, també s’hi contemplen 150.000 € per als estudis pendents del projecte executiu de lestació de Bellissens a Reus, llargament reivindicada per lajuntament i el seu alcalde i 200.000 per a la instal·lació de barreres sòniques i d’aïllament acústic a l’Avinguda Saragossa i Carrer Lleó XIII de Reus. Les esmenes del PDeCAT també contemplen 100.000 € per a lestudi del projecte daccés a lAP-2 al seu pas per Vimbodí i Poblet. En l’àmbit de la Cultura també s’inclou una partida de 150.000 per a l’Ajuntament d’Albinyana, per a ladquisició i condicionament duna cova amb pintures rupestres i també, un any més, una aportació de 400.000€ per al Monestir de Poblet, així com 50.000 € per la fundació Bona Nit, que desenvolupa una gran tasca social a la ciutat de Tarragona.

Finalment les negociacions han incorporat l’aprovació d’una important esmena, que el PDeCAT va presentar junt amb altres formacions. Es destinarà un milió d’euros a la redacció de l’estudi informatiu del desdoblament de la N- 420 entre Alcanyís i Reus. D’aquesta forma es començaria a dona resposta a una reivindicació històrica per territori, liderada per la Cambra de Comerç de Reus. Per Ferran Bel, això “és una gran fita, ja que l’execució final del projecte suposarà connectar Alcanyís, Gandesa, Mora d’Ebre i Reus mitjançant una via d’alta capacitat. Les millores en seguretat, mobilitat i connectivitat que comportaran aquesta futura autovia, suposaran un abans i un després en les infraestructures de les nostres comarques”.

Redacció