.

.

TOTS 21

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona s’estrena aquest any per Santa Tecla amb dues propostes i una col·laboració vinculades a l’aigua i la seva gestió. Tal com explica el president de la companyia, Jordi Fortuny “des d’Ematsa tenim un ferm compromís amb la comunitat i impulsem accions en aliança amb el teixit social, educatiu, etc per donar a conèixer la importància de l’aigua i el seu ús responsable i sostenible. Aquest any ens hem aliat amb la cultura i la tradició i participem a Santa Tecla amb propostes que ens mostren que disposar d’aigua ha estat sempre un repte per la societat i en el futur continuarà sent-ho”.

Del 13 al 4 d’octubre, s’instal·larà a la Rambla Nova, en el tram de la font refrigerada, la mostra ‘Operació Aigua’ que vol conscienciar sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que tenen en el medi natural. Es tracta d’una exposició itinerant produïda per Agbar que a través de quatre grans cubs fa un recorregut pels grans reptes en la preservació d’aquest recurs escàs.

Aquest any s’inicien els actes de commemoració dels 700 anys de l’arribada a Tarragona de la relíquia del braç de Santa Tecla. L’empresa d’aigües se suma als actes previstos amb la producció d’un monòleg teatralitzat sobre la complexa gestió de l’aigua en la Tarragona medieval de l’any 1.383. La proposta s’ha realitzat a través d’Itínere Turisme i Cultura SL. amb l’assessorament històric de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i estarà interpretat per l’actriu i narradora Assumpta Mercader.

El monòleg porta per títol “Visita teatralitzada: L’aigua en la Tarragona del segle XIV” i explica: “La Freixa avui té convidats i baixa al Corral a demanar que li matin un cabrit per preparar-los un bon sopar. És la muller de l’obrer, l’encarregat de la gestió de l’aigua a la Tarragona de finals del segle XIV. Per la feina del seu marit, però sobretot pel seu dia a dia, coneix perfectament com en pot ser, de complicada, la vida a la Tarragona medieval, una ciutat amb escassetat d’aigua”.

La visita es farà els dies 13 i 14 de setembre a les 7 de la tarda a la plaça de l’Esperidió (davant la capçalera del Circ). És una activitat gratuïta amb inscripció prèvia a la web entrades.tarragona.cat. Les invitacions estaran disponibles a partir del 10 de setembre.

Per últim, també col·labora en la 41a Peonada Popular de Santa Tecla el dia 19 de setembre, amb dos punts d’hidratació per facilitar l’accés a aigua fresca i gratuïta i, d’aquesta manera, reduir l’ús d’ampolles de plàstic d’un sol ús.

Redacció