.

Avui s'ha presentat el projecte

El projecte està dotat amb 61.000 euros

CatalunyaCaixa ha seleccionat el Projecte del Parc del Francolí de la Fundació Onada per impulsar la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o trastorn mental, com a receptor d’un fons dotat amb 61.000 euros, que l’entitat financera destina enguany a programes socials a Tarragona.

Durant l’acte de la signatura del conveni, celebrat a Tarragona, Josep Gomis i Martí, president de la Fundació Onada, ha destacat que “la sensibilitat de CatalunyaCaixa entorn a les persones amb més dificultats i el seu llarg recorregut de col·laboració amb les entitats socials, s’han d’agrair especialment en aquests moments de dificultats; aquesta aportació permetrà millorar la qualitat de vida de moltes persones i reforçarà el projecte del Parc del Francolí com un referent innovador i integrador”.

Ignasi Martínez, director territorial de CatalunyaCaixa a la Catalunya Oest, ha manifestat que “valorem molt positivament l’àmplia experiència de la Fundació Onada a Tarragona, que és tot un referent en el seu àmbit d’actuació, i creiem que el seu projecte encaixa plenament amb la filosofia de servei de banca km.0 de CX, com és la personalització de les solucions, l’impuls d’activitats a nivell local per afavorir el desenvolupament del territori, i la sensibilitat social”.

El projecte del Parc del Francolí

El projecte del Parc Francolí és una iniciativa que promou la inserció laboral de persones amb discapacitat i/o trastorn mental, la cohesió social i el desenvolupament sostenible d’aquest espai, on la convivència, la participació, la solidaritat i la innovació es posen al servei de les persones.

Es tracta d’un projecte que pretén millorar les condicions del Parc del Francolí, desenvolupant nous projectes socials que permetin crear ocupació per a les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, aportant valor al municipi de Tarragona i als seus ciutadans.

Després d’haver consolidat una primera fase, amb la creació de 13 llocs de treball, la Fundació Onada es disposa a abordar, durant el segon semestre de 2014 i el primer de 2015, una segona fase, amb la creació de 8 nous llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever.

Per fer-ho possible, el projecte inclou la posada en funcionament d’un segon aparcament social, un servei de lloguer de bicicletes i l’ampliació dels serveis de restauració.

La selecció del projecte de la Fundació Onada per part de CatalunyaCaixa

El programa de la Fundació Onada ha estat seleccionat per CX a partir de l’avaluació del compliment d’uns paràmetres que l’entitat aplica per a determinar la idoneïtat de projectes, d’acord amb la seva visió i valors.

En aquest sentit, el projecte està donant resposta a una necessitat social d’una importància rellevant, pel que fa a la intensitat de la necessitat i al grau de cobertura previ. I també s’ha valorat com a molt adequada la capacitat del programa de tenir un impacte positiu, d’acord amb l’objectiu definit de preservació i creació de llocs de treball de persones amb discapacitat, a partir del pressupost destinat.

A més, és destaca l’actuació socialment eficient de la Fundació Onada, mesurada en paràmetres de la relació cost benefici, que compta també amb una capacitat d’influència pel que fa a la sensibilització social i la possibilitat d’actuar de catalitzador d’altres iniciatives en aquest mateix àmbit, que podrien transcendir a d’altres territoris.

Sobre la Fundació Onada

La Fundació Onada és una entitat sense ànim de lucre, que va tenir els seus orígens l’any 1988, que té com a missió la integració social i laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, dins d’un marc organitzatiu de sostenibilitat, normalitat i eficiència, per aconseguir la seva felicitat i la de les seves famílies, millorant la seva autonomia personal i qualitat de vida, amb la participació activa de cada persona, oferint els suports que cadascú necessita, perquè disposin de les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans.

Actualment, l’organització atén 368 persones a través dels seus centres i serveis, i compta amb el compromís de 130 professionals i 78 voluntaris.