.

.

TOTS 21

Espai on s’ubicarà el nou mercat del Carrilet. Foto: Tots21

El Mercat del Carrilet deixarà la seva ubicació actual i es traslladarà a una antiga nau industrial del tèxtil situada a l’avinguda del Carrilet 16-20. L’ajuntament comprara l’immoble per un valor total de 850.000 euros i es farà així amb un espai de 2.074 metres quadrats de sol construït i 1.873 m2 útils (proporcions similars a l’actual), ens els quals pensa encabir el nou mercat destinat a producte fresc i de proximitat, a més d’una zona d’autoservei (de 400 metres quadrats) i una de restauració. Els concessionaris de les parades de l’actual mercat, que acaben el juny del 2024 les dues pròrrogues concedides després de la finalitzacio de la seva concessió el 2019, tindran prioritat per poder-s’hi establir. Alhora, es buscarà resituar els marxants a la mateixa avinguda per aprofitar les sinergies. Des del consistori es treballa per a que estigui obert i operatiu tot just quan l’actual mercat hagi de tancar portes d’aquí a dos anys. Entre els avantatges de l’emplaçament s’hi troben el d’ubicar-se en un entorn ple de serveis en actiu (des de perruqueries fins a tendes de roba, complements i bars) i a tocar de l’aparcament soterrani municipal, el que suposarà de retruc un implus per a aquest equipament. Cal tenir en compte que aquesta operació, a més, no obligarà a modificar la licitació oberta a gabinets d’arquitectes per a redissenyar urbanísticament el barri, sinó que seguirà un procés paral·lel sense neccessitat d’introduir modificacions en la seva tramitació administrativa.

La que es presenta com a primera concreció tant de l’anunciada remodelació de la zona sud de Reus com del futur del Mercat del Carrilet ha estat feta pública avui en roda de premsa per l’alcalde, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó i el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats- L’eina escollida per dur a terme l’operació de compravenda és l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis (de la qual Prats n’és conseller delegat). Aquest dijous s’ha convocat una reunió del seu consell d’administració per ratificar l’acord amb la propietat. Posteriorment s’iniciarà la redacció del projecte arquitectònic per adequar la nau i el de comercialització dels serveis. Prats ha destacat que la futura ubicació, a només uns centenars de metres de l’actual, «permetrà mantenir els clients ja fidelitzats per trobar-se en el matei àmbit d’influència».

Una oportunitat del mercat immobiliari

Pellicer ha afirmat que l’opció escollida finalment ha estat fruit d’una «oportunitat» de mercat (en aquest cas immobiliari) i que s’hi estava treballant «des de feia mesos». «Ens vam comprometre a mantenir l’activitat del Mercat del arrilet convertint-lo en un equipament del segle XXI i amb oferta de producte fresc i de proximitat. Sempre m’han sentit dir el mateix», afegia, donant a entendre que la seva posada en marxa «millorarà l’atractiu comercial» i esdevindrà la «punta de l’iceberg» de la «transformació de la zona sud de la ciutat.

En la mateixa línia argumental, Llauradó ha assenyalat que el nou mercat «contribuirà als objectius globals de generar una nova centralitat, generar pools d’atracció ciutadana, millorar la connectivitat de l’entorn i afavorir la qualitat de vida no només dels residents al barri sinó també dels ciutadans de Reus».

J.S.