.

.

TOTS 21

Els regidors i regidores del nou equip de govern han signat avui l’acord del mandat. Foto: Tarragona21

El nou govern municipal d’Altafulla ha segellat avui l’acord de govern, els principis que el regiran i el nou cartipàs municipal. Canvi de rumb a Altafulla amb l’entrada al govern de l’EINA -ERC- de Jordi Molinera i Alba Muntades, Ara Altafulla -un partit creat només fa sis mesos i que ha entrat amb una regidora- i el PSC -una regidora-. El compromís plural amb Altafulla es basa en un govern republicà, amb tres principis: posar en pràctica un Pla d’Acció Municipal, la confiança entre els socis de govern i la implicació en les seves regidories dels membres del govern.

EINA és la força majoritària, amb cinc regidors, i tindrà el lideratge compartit i paritari en forma de la coalcaldia formada per Jordi Molinera i Alba Muntadas. La coalcaldia ha de ser l’exemple més clar “del canvi guanyat a l’hora de com es governarà Altafulla en aquest nou mandat: des de la cooperació i la solidaritat entre els membres del govern, la mà estesa cap als partits de l’oposició i la voluntat de sumar la ciutadania en la responsabilitat de la presa de decisions importants del municipi”, han destacat Molinera i Muntadas en la signatura de l’acord amb la resta de forces.

Molinera ha subratllat que per primera vegada en la història, el govern estarà format per més dones que  homes, amb una d’elles assumint el lideratge polític del municipi. Les polítiques de gènere, així com la lluita contra la violènia masclista, seran un dels eixos transversals del nou govern.

Serà un govern republicà i del canvi perquè tindrà com a principis propis “una gestió pública des de l’ètica, impulsarà la participació ciutadana afavorint la presa de decisions, perquè prioritzarà el treball col.lectiu afavorint una gran majoria social que respecti les minories”.

Al respecte, Muntadas ha destacat que ja han obert la mà als partits de l’oposició per integrar-se a la Junta de Govern Local, rebutjada per Alternativa Altafulla i Junts x Altafulla. L’estesa de mà continuarà i vol ser el contramirall del que EINA ha patit aquest mandat, proposant l’entrada dels partits de l’oposició en els diversos consells sectorials, comissions i juntes com a mesura a favor de la transparència, un dels eixos que es vol canviar radicalment, una transparència “que tant hem trobat a faltar en aquest mandat”, ha destacat Muntadas..

D’altra banda, Molinera ha subratllat que no hi ha hagut pacte amb Junts x Altafulla malgrat ser dues forces independentistes perquè aquesta formació va amenaçar amb donar l’Alcaldia a Alternativa Altafulla -formació governant fins ara amb un pacte amb el PDeCAT-. er tal de respectar la voluntat majoritària dels altafullencs, el pacte s’ha fet amb ARA i PSC, que han mostrat la seva plena predisposició.

El nou cartipàs

El nou cartipàs municipal quedarà de la següent manera:

Coalcaldia: Serveis Municipals, Civisme i Seguretat

Jordi Molinera: Acció Social, Treball, Joventut i Particiació Ciutadana.

Alba Muntadas: Urbanisme i Obres Públiques, Medi Ambient i Politiques de Gènere.

Dani Franquès: Hisenda i Transparència, Comunicació, Administracio electrònica i general.

Inma Morales: Via Pública i Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal.

Gemma Maymó: Cultura, Educació i Salut.

Àlex Cañas: Habitatge, Esports i Festes.

Natàlia Sanz: Comerç, Turisme i Emprenedoria.

D’altra banda, la Junta de Govern Local estarà formada per l’alcalde, Jordi Molinera; la primera tinent d’alcalde, Alba Muntadas; el segon tinent d’alcalde, Dani Franquès, i la tercera tinent, Inma Morales.

J. Garcia