TOTS 21

Jaume Garcia és director de Tarragona21

Jaume Garcia és director de Tarragona21

Encetem any i encetem Tarragona21, amb un disseny renovat, més clar, més entenedor i més al dia. És necessari en un entorn digital, una obligatorietat. El periodisme digital és un estat d’excepció informatiu. El -sovint- maleït món digital amaga el futur, molts futurs, rere els esforços constants, sobreesforços més aviat. És l’aventura del demà, és l’optimisme el que busquem, costi el que costi.

Un cop, dos joves científics nordamericans estaven fent experiments amb una antena de ràdio, però un soroll intens, com d’una perdurable interferència, els impedia treballar. Van intentar-ho tot per desfer-se’n, però era endevades. Passat un any, uns col·legues que treballaven en un laboratori proper els van donar la resposta: aquell soroll a ou fregit que tant els molestava era l’eco de la gran explosió universal, el Big Bang, que els arribava en forma de microones. Sense adorna-se’n, van protagonitzar un dels descobriments del segle.

Un any en positiu. Un futur que és excitant. Així ens ho prenem al Tarragona21, un projecte que va néixer un 23 de juliol de 2009 i que ha crescut de la mà de nombrosos professionals. La casa se’ns ha fet gran i anuncia nous projectes enguany. I volem celebrar-ho amb vosaltres oferint-vos un T21 renovat, amb noves seccions, més fàcil de llegir i de mirar.

Hem deixat enrere batalles d’altres èpoques i volem obrir l’any com ho va fer un marrec de Nova Orleans l’any nou del llunyà 1913. Us explico la història. Som als carrers de la ciutat del Mississipi la nit de cap d’any. En un dels barris pobres se sent un tret. Els veïns avisen la policia, que hi fa cap i deté un crio que duu una pistola. El nano és conduït a la comissaria i el cap de la policia té l’afortunada pensada de canviar-li la pistola per una trompeta. Aquell jove delinqüent, de barri humil, a qui no li aguardava res el futur es deia Louis Armstrong. Bon any a tots i a totes.

Jaume Garcia. Director de Tarragona21.cat