El ‘No’ a la independència guanya camí

Urnes en un col·legi electoral de Tarragona

Urnes en un col·legi electoral de Tarragona

El ‘no’ a la independència s’instal·la en el 50% de la població, segons el darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que s’ha fet públic aquest divendres. L’opció per la unió amb Espanya creix 2 punts respecte el març, els mateixos que perd l’opció independentista, que se situa en el 42,9%.

“La distància entre les dues opcions és considerable”, ha reconegut el director del CEO, Jordi Argelaguet. Fins ara mantenien un “frec a frec” per la victòria en un hipotètic referèndum, tot i que fa mesos que el ‘no’ manté una tendència a l’alça.
Quan s’amplien les opcions deixant de banda el plebiscit, l’estat independent és majoritari (37,6%) per davant de la comunitat autònoma (29,3%) i de l’estat federal (24%).

D’altra banda, el darrer baròmetre del CEO mostra un empat en intenció directa de vot (13,3%) entre CiU i ERC de cara al 27-S. Els republicans baixen 4 punts respecte el març, tot i que l’enquesta no ha tingut en compte el trencament de la federació nacionalista.
El director del CEO ha explicat que el treball de camp es va fer entre el 2 i el 24 de juny, coincidint amb la crisi a CiU, fet que ha impedit reflectir la nova realitat de CDC i UDC per separat. Per això, el CEO ha decidit presentar les dades ‘pures’ i no cuinar l’enquesta. Podem seria tercer en intenció directa amb el 10,8%, seguit del PSC (9,2%), CUP (7,6%), C’s (6,6%), ICV-EUiA (3,5%) i PPC (2,4%).

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *