.

Montse Martí va rebre un merescut homenatge

S’ho mereixien. El Nemser TGN Bàsquet va tancar la temporada amb una victòria sobre l’Igualada (62-51), un equip que venia al pavelló del Sagrat Cor disposat a pispar la quarta posició que finalment ha ocupat el conjunt lila. Amb el triomf, les noies que dirigeix Jordi Hernández igualen la millor classificació de sempre del club, ara fa dues temporades, quan aleshores l’equip l’entrenava Juan Carlos Arjona.

Va ser un partit intens en què el Nemser TGN Bàsquet va haver de remuntar per vèncer i oferir, d’aquesta manera, un triomf a la seva capitana, Montse Martí, que, amb aquest matx, posa punt i final a la seva carrera com a jugadora. Tota una vida vestint el color blau primer del Sagrat Cor i el lila del TGN Bàsquet.

El primer quart va ser de domini local tot i que l’Igualada, gràcies a un parell de triples, i la inspiració de les seves exteriors, va mantenir el partit igualat. El TGN Bàsquet podia anotar amb certa comoditat però les diferències eren mínimes i només un triple d’Anais Muñoz sobre la botzina va permetre les locals mantenir l’avantatge (21-18).
A partir del segon quart van començar els problemes.

El Nemser TGN Bàsquet va perdre la clarividència ofensiva i el partit es va convertir en una successió d’errades i una lluita cos a cos plena d’impresicions que va afavorir les visitants. L’Igualada va neutralitzar el conjunt lila que no trobava el camí a la cistella. Sense adonar-se’n, les locals anaven perdent terreny en el marcador i al descans es va arribar amb un inquietant (26-34).

La tornada dels vestidors no va ser millor. L’Igualada era el clar dominador del partit davant la impotència del Nemser TGN Bàsquet que veia com la segona derrota a casa podia ser una realitat. Al minut 25 el marcador registrava 10 punts d’avantatge per les visitants (28-38) que van mostrar-se molt sòlides en defensa i amb les idees clares en atac i només una petita reacció local va evitar que l’Igualada obrís un forat més gran (33-40).

L’últim quart va ser per emmarcar. El Nemser TGN Bàsquet va mostrar la seva millor cara i es va exhibir en base a les seves grans armes: defensa, contraatac i domini interior gràcies a Ester Farré. La pivot va anotar poc, però va ser un mur dins la zona (4 taps, un d’ells en un llançament triple) i es va fer un tip de repartir joc des del pal baix.

La defensa del TGN Bàsquet, ara en 2-3, ara pressió a tota la pista, va ofegar l’atac visitant que va perdre moltes pilotes. A més, les exteriors lila van jugar amb més fluïdesa, sense por, i van destrossar la defensa rival (49-46, després d’un triple de Montse Martí a 4:15 del final). Els últims minuts van ser un festival i l’afició que omplia el pavelló del Sagrat Cor va ovacionar l’equip.

L’homenatge a Montse Martí

En acabar el matx, el club va fer un homenatge a la capitana Montse Martí (31 anys), que deixava el bàsquet. El club va projectar una sèrie d’imatges que repassaven la trajectòria de Martí al club -hi ha jugat tota la vida-, acompanyada d’excompanyes d’equip i la presència de tots els components del Nemser TGN Bàsquet a la pista.

També se li va fer entrega d’una samarreta i un ram de flors, tot just abans que la pròpia Martí -visiblement emocionada- dirigís unes paraules als assistents. Pel que fa a la seva actuació durant el partit, la capitana va sortir a la pista a falta d’un minut i mig per acabar el primer quart.

Va estar molt activa, sobretot en defensa i, com no, va deixar un parell de mostres de la seva qualitat marca de la casa: un parell de triples en moments importants (estadística de 2/5, un 40% d’encert), sobretot el segon, que començava a decantar la balança cap el bàndol local (49-46 a 4:15 per finalitzar el matx). També va agafar 1 rebot, va recuperar 1 pilota, fa ficar 1 tap per una valoració final de 3.