.

La plantilla grana celebrant la victòria amb els aficionats tarragonins presents al camp de l’Albacete. Foto: Nàstic

Un gol de Pedro del Campo al temps afegit ha donat el Nàstic una victòria de somni (0-1) al camp del millor local de la categoria, un Albacete que ha acabat amb el seu públic d’ungles contra el joc de l’equip. El triomf,dels que ajuden a consolidar fama i respecte, permet els homes de Raül Agné encarar les últimes dues jornades (Sevilla Atlético a casa i Alcoyano fora) amb totes les possibilitats obertes per aconseguir una de les places del playoff d’ascens. De fet, els granes es troben ara empatats a punts amb el cinquè, el CD Atlético Baleares, però el goal average perdut (van empatar a domicili i perdre al Costa Daurada Nou Estadi) els deixa encara a les portes del menjador.

L’empat i derrota que acumulava l’Albacete en les dues darreres jornades s’ha fet sentir a la grada. Els 6.700 espectadors no tenien paciència en un equip que semblava destinat al liderat i que ha fet figa en la part decisiva de la temporada i xiulaven impacients als seus jugadors a la menor distracció. Un estat tens i de nervis que amb el pas del temps ha anat afavorint uns granes ben posicionats damunt del terreny de joc, amb pressió alta i sense escletxes en defensa. De fet, l´únic llançament a porteria dels castellano-manxecs ha arribat al minut 36, amb un xut de Rubén Martínez sec des de fora de l’àrea neutralitzat sense problemes per Manu García.

Dani Romera, pont-se les mans al cap després de veure que no xiulaven penal després d’una clara falta dins l’àrea.

Davant un Albacete conservador i molt preocupat per controlar la pilota més que per a fer mal, les bandes dels tarragonins s’han trobat còmodes. Joan Oriol, Nil i Robert Simon s’han incorporat sense inhibicions i al minut 6 una centrada d’Aythami des de l’esquerra de l’atac ha estat remata de cap per Pablo Fernández, llest a l’hora de fabricar-se l’espai, picada des de la fronta de la petita. La pilota ha sortit ajustada al pal esquerra, en la que ha estat la jugada més clara del període. Com també hi ha estat el penal patit per Dani Romera al minut 36. Perpendicular a la porteria i quan es preparava per regirar-se i dsparar, Djetei l’ha caçat amb les dues cames des de terra sense que un àrbitre poruc s’atrevís a xiular a res. També és cert que el Nàstic s’aproximat, però no ha estat contundent, un déjà vu del que portem de temporada fora de casa.

L’Albacete venia de perdre contra l’Andorra per 3-1. Foto: Nàstic

El pas per les banquetes ha capgirat el partit. La primera clau, els canvis. Raül Agné ha introduït Edgar per Pablo Fernández amb la intenció de guanyar mobilitat a l’atac. El tècnic local, Rubén de la Barrera, ha seguit el camí invers, fent entrar Dani González per Emiliano Gómez per guanyar una boia de referència ofensiva que fixés els centrals. El moviment ha servit perquè l’Albacete s’animés, el públic es reconciliés i el Nàstic entrés en estat d’alarma. Entre el minut 56 i el 57 els locals han estat a punt de fer-se amb el partit. Primer amb una jugada de Dani García a la frontal de la petita. Recollint una centrada des de la banda dreta i avançat-se als centrals, ho tenia tot de cara per afusellar Manu García, però la seva rematada ha sortit tímida i ha pogut ser aturada sense problemes pel porter visitant. I només segons més tard, una excel·lent combinació de tiki-taka amb pared inclosa ha deixat sol Manu Fuster que, tallant la línia defensiva ccom si fos un ganivet, acabava estavellant la bimba al pal dret.

Lalegria dels jugadors del Nàstic després del gol de Pedro del Campo al minut 90+1.

Ara bé, en un efecte gasosa, la sala de màquines de l’Albacete ha col·lapsat i el Nàstic s’ha refet. Les substitucions per guanyar múscul s’han succeït als dos conjunts i els sistemes s’han relaxat, fent el joc més fluïd. I perillós. L’intercanvi de cops ha estat una constant, amb arribades del Pedro del Campo al minut 75 acabada amb un xut molt desviat dins de l’àrea i una bona jugada local resolta amb garanties per Manu García. Amb la moneda a l’aire sense saber si sortiria cara o creu, un servei lateral del Nàstic ha generat un rebuig que ha recollit Pedro del Campo. Sense pensar-s’ho gaire, ha decidit provar sort i el seu xut ha acabat desviat per un defensa local convertint-se en l’únic gol del partit. Era el minut 91 i tota la banqueta ha alliberat tensió esclatant d’alegria mentre els aficionats locals esclataven d’ira amb el xiulet final.

Albacete: Bernabé, Boyomo, M. Djetei, Javi Jiménez (Emmanuel, minut 74), J. Alonso, Fran Álvarez (Alberto, minut 78), Riki, Rubén Martínez (Jordi Sánchez, minut 78), Kike Márquez (Sergi, minut 74), Emiliano Gómez (Dani González, descans), Manu Fuster

Banqueta: Rosic, Llinares, Gálvez E., Emmanuel, Pau Resta, Montes Arce, Alberto, Yaimil, Jordi S.R., Dani González, Sergi, Jeisson

Nàstic: Manu García, Pol Domingo, Trilles, Aythami, Joan Oriol (Albarrán, minut 79), Del Campo, Ribelles, Robert Simon (Becerra, minut 72), Nil (Bonilla, minut 59), Pablo Fernández (Edgar, descans), Dani Romera (Fran Carbia, minut 59)

Banqueta: Gonzi, Parra, Albarrán, Bonilla, Carbia, Becerra, Edgar, Buyla, Farim, Montalvo

Gol: Pedro del campo, minut 90+1

Targetes grogues: Robert Simon, minut 24; Trilles, minut 49; Bonilla, minut 83