.

Messi, abans del partit contra el Nàstic. Foto: FC Barcelona

El Nàstic, i no només el president del Barça, ha decidit avui plantar cara a Messi en un matx amistós veritablement històric. Els grana han caigut per només 3-1 contra el Barça, amb Messi a la primera part, uns 45 minuts que han acabat amb un inesperat 2-1. Tot i el domini aclaparador dels blaugrana, els tarragonins no han perdut mai la cara en els 90 minuts de joc. Dos dels tres gols locals han estat fruit d’ambdós penals.

Un partit de somni. Ens haguéssim cregut mai que el Nàstic, i menys a Segona B, jugaria un amistós contra Messi al terreny de joc, i amb Dembelé, Griezmann, Piqué, Alba o Coutinho? I amb Koeman a la banqueta. Doncs així ha estat. El primer partit de la pretemporada blaugrana l’ha emparellat amb el Nàstic, que disputava el seu segon amistós. Per a gaudi de tots els grana, Koeman ha aliniat de sortida Messi, amb Griezmann, Dembelé, Alba, Busquets, Sergi Roberto i Lenglet. Per una vegada, el Barça ha respectat un rival inferior en un amistós.

I l’arrencada ha estat l’esperada, dos gols blaugrana en 16 minuts. Ha obert la llauna Dembelé al minut 5, en una pilota tova dins l’àrea que ningú ha pogut refusar, i al minut 16, un penal sobre Piqué en un córner suposava el 2-0, obra de Griezmann, i no de Messi. El Barça presentava una aliniació que podia perfectament ser la titular, però malgrat que als 26 minuts ja duia una possessió del 78%, els grana mostraven força perill en les seves accions. Així, quan semblava que el matx s’encaminava cap a la golejada, es viuria una sorpresa monumental. Era el minut 29, quan Bonilla, a passi de Brugués, engaltava un xut ajustadíssim des de fora de l’àrea que deixava clavat Neto, que no es movia. 2-1.

El gol grana no canviava un guió del partit totalment dominat pels blaugrana, amb un Messi endollat després del lio que ha protagonitzat aquest estiu i un Dembelé exercint el seu llegendari perill des de la banda esquerra. Deu minuts després del gol de Bonilla, doble ocasió de Rueda en una jugada que acabava en córner després del rebuig de la defensa grana.

Un moment de l’arrencada de l’encontre. Foto: Nàstic

Els grana, avui de blanc, han tingut els seves ocasions. Foto: Nàstic

Aprofitava les poques ocasions que tenien els grana per mostrar la seva garra, jugant de manera desacomplexada. Bonilla, crescut, seria un perill fins a ser canviat a les acaballes del matx. Messi feia el seu primer xut a porta a poc del final de la primera part, però la bimba sortiria molt alta. I Neto frustraria l’empat en la darrera ocasió grana, quan Gerard Oliva concloïa una gran paret amb Amang.

Canvis a la segona part

Com era previsible, Koeman renovava completament l’equip a la segona part i Messi i companyia deixaven el lloc als Coutinho, Trincao, De Jong, Semedo i companyia. Onze canvis en total, per només tres el Nàstic.

Al minut 2, Gonzi evitava el tercer gol del Barça, un xut de Braithwaite a tres metres de la línia de gol, després d’una bona jugada de Coutinho. Al minut 5, unes mans de Joan Oriol forçaven un penal, que el brasiler transformava. L’arrencada blaugrana en aquesta segona part esdevenia un tsunami.

Als 14 minuts, Seligrat feia quatre canvis de cop. Semedo i Konrad de la Fuente feien treballar els laterals grana des de les bandes. Carbia, acabat d’entrar, frenava Konrad amb una falta i el llançament de Coutinho, el refusava la barrera. No serien com la primera part aquests segons 45 minuts: el Nàstic ja no podria armar jugades de perill fins molt més tard. Fins al minut 33 no arribarien les primeres aproximacions grana, amb dos córners consecutius i justament Grifell, en el segon dels córners, rematava de cap una gran ocasió per fer el segon gol.

Gonzi salvava el quart gol del Barça, a remat a boca de canó de Konrad en un mà a mà, quan faltaven cinc minuts per la fi del partit. Seligrat acabaria de donar joc a la resta de suplents i el Nàstic mantindria la bona imatge fins al final del matx amistós més desitjat.

Fitxa tècnica

Alineacions:
FC Barcelona: Neto, Piqué, Sergio, Aleñà, Griezmann, Messi, Dembelé, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Robert i Pedri

Segona part: Iñaki Peña, Semedo, Araújo, Coutinho, Trincao, Braithwaite, De Jong, Cuenca, Júnior, Riquei Puig i Konrad.

Nàstic: Wilfred -Gonzi, min. 46-, Albarrán, Bonilla -Pol Prats, min. 87-, J. Rueda -Miranda, min. 76–, Trilles -Pedro, min. 46-, Ribelles -Bernat, min 76-, F. Tienza -Lasso, min. 59-, Gerard Oliva -Grifell, min. 59-, Brugué -Ballesteros, min. 59-, Joan Oriol -Lucas, min. 76- i Amang -Carbia, min. 59-.

Gols: 1-0, Dembelé -min. 5-; 2-0, Griezmann -de penal, min. 16-; 2-1 Bonilla -min. 29-; 3-1, Coutinho -de penal, min 50-.

Àrbitre: Albert Ávalos Martos

Targetes grogues: Brugui, Busquets i Bonilla