.

Marcos celebra el 2 a 0. Foto: Joan Marc Salvat

El Nàstic està tocat de gràcia. El conjunt grana ha sumat l’onzena victòria consecutiva després de vèncer, en l’anada de la primera eliminatòria per l’ascens a Segona, el Racing de Ferrol. Els tarragonins no han patit per imposar el seu joc davant un rival que ha deixat fer i no ha posat temor sobre la porteria grana. Tot ha estat més fàcil després de dos gols que han caigut ben d’hora, als minuts 13 i 27, a càrrec de ‘Piojo’ i Marcos. El resultat permet ser optimistes els jugadors grana, que viatjaran la setmana vinent a Galícia amb un marcador més que favorable.

El partit ha començat amb els protocolaris minuts de tanteig entre tarragonins i gallecs. Amb els dos equips molt oberts, la pilota ha circulat en tots dos sentits i això ha propiciat alguns dubtes a la rereguarda del Nàstic en els primers instants. I és que, tot i no protagonitzar cap ocasió clara, el Nàstic estava deixant facilitats per l’arribada dels gallecs. Els grana se n’han adonat i han aturat qualsevol opció de fuita de manera immediata. A partir d’aquí, el conjunt que prepara Vicente Moreno ha anat de menys a més, consolidant el joc des de darrera i mirant de sortir amb la pilota controlada en tot moment.

Cuevas ha donat el primer avís pel Nàstic, al minut 11. Rubio, un dels homes més inspirats en els darrers partits i sense el qual no s’entendria la fluïdea de l’atac grana, ha penjat la pilota dins l’àrea però un defensa ha impedit la rematada de Cuevas quan ho tenia tot de cara. En l’acció posterior, el porter Mackay també ha tret la rematada, en aquest cas a Xisco, impedint el primer del partit. Els aficionats grana, però, no han hagut d’esperar gaire per celebrar el primer de la jornada. La llauna l’ha oberta ‘Piojo’ Hernández, en guanyar l’esquena a la defensa per completar una precisa assistència a l’espai de Rubio.

El gol no ha fet més que greixar la maquinària d’un Nàstic que, amb la pilota als peus, sembla capaç de tot. Al seu torn, el Racing s’ha mostrat afectat després del primer gol grana, i ha quedat descol·locat. Tant, que no ha tornat a efectuar un xut entre els tres pals en els primers 45 minuts.

Mosaic per rebre els jugadors grana en l'inici de la fase d'ascens. Foto: JM.Salvat

El Nàstic ha eixamplat diferències al minut 27, a través de Marcos, que ha creuat una rematada des de l’extrem dret per firmar el segon de la tarda. Els minuts s’han escolat fins arribar al descans, amb els grana combinant en tot moment i fent-se amos i senyors del partit.

A diferència del primer temps, el Nàstic no ha donat continuïtat al joc de toc en la represa, tot i que el Ferrol tampoc ha posat arguments damunt la gespa per escurçar diferències. El partit, això sí, ha canviat d’aires en l’última mitja hora després que l’àrbitre decidís expulsar, de manera rigorosa, el lateral dret del Nàstic, Juanjo, en mostrar-li la segona targeta groga. L’acció ha fet empipar el Nou Estadi, que s’ha arrencat amb crits de ‘fora, fora’.

Obligat a jugar amb deu homes des del minut 60, Moreno s’ha vist obligat a treure els dos golejadors de la tarda: ‘Piojo’ ha sortit per donar entrada al defensa Xavi Molina, mentre Marcos ha abandonat el terreny de joc per Querol, que s’ha quedat com única referència ofensiva dels tarragonins fins al final del partit. Amb un Ferrol molt més volcat a l’atac, però sense ordres ni garanties en els últims metres, val a dir que el Nàstic no ha patit excessius maldecaps. Tant és així que, tampoc en tota la segona part, els gallecs han provat la porteria defensada per Reina.

Amb el 2 a 0, els darrers minuts s’han viscut amb l’angoixa d’escoltar el xiulet final, i és que un gol del Racing canviava molt l’escenari per la tornada d’aquesta primera eliminatòria d’ascens, que es jugarà el proper dia 25 de maig.

FITXA TÈCNICA:

Gimnàstic de Tarragona: Reina, Juanjo, Verdú, Xisco Campos, Marí, David Sánchez, ‘Piojo’ Hernández (Xavi Molina, 60′), David Rocha, Marcos (David Querol, 70′), Adri Cuevas (Kike Tortosa, 86′) i Rubio.

Racing de Ferrol: Mackay, Rubén (Jorge, 72′), Pumar, Víctor, Antonio, Iván (Iosu, 75′), Vela, Dani, Iago, Pablo Rey i Manu Barreiro.

Gols: 1-0 (13′) ‘Piojo’ Hernández. 2-0 (27′) Marcos.

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón. Ha amonestat: Juanjo i Rubio pel Nàstic; i Pablo Rey, Vela i Víctor, pel Racing. Ha expulsat Juanjo, del Nàstic, per doble amonestació (60′).

Incidències: El Nou Estadi ha acollit 10.098 espectadors.