.

Kanté, protagonista amb un gran gol

Una victòria al darrer suspir gràcies a un golàs de Kanté ha permès al Nàstic salvar l’honor i l’orgull davant un combatiu Mallorca que era una mena de ‘matxambrat’ d’exjugadors grana, exentrenador inclòs, que ves pers on, en terres mallorquines sí han triomfat, com ha passat aquesta temporada amb altres exgranes que ronden per LaLiga 1,2,3. Tot i això, una acció d’Uche recriminant els xiulets del públic ha enterbolit l’ambient.

S’havien compromès jugadors i entrenador a deixar-se la pell ni que sigui per orgull torero després de la decepcionant temporada que ha culminat amb el descens a Segona B abans d’hora.

Una victòria que no servia per a res i que ha inaugurat Uche, més motivat que mai les darreres jornades en què és titular -per fi-, però que s’ha torçat amb un empat d’Abdón al minut 90. Ja ho celebraven els nombrosos seguidors grana que han acudit al Nou Estadi, quan Kanté s’ha inventat un míssil creuat des de fora de l’àrea més propi d’un davanter -amb perdó- del Liverpool. L’equip d’Enrique Martín se situa amb 31 punts a la classificació i diumenge vinent visitarà el Córdoba CF.

Després d’un domini alternatiu del joc en els primers minuts de partit, el RCD Mallorca ha tingut la primera ocasió de gol en el minut 22 amb una rematada d’Aridai que s’ha estavellat al pal esquerre de la porteria del Nàstic. També Salva Sevilla ha pogut avançar els visitants amb un remat que ha marxat fora. Pel Nàstic, l’ocasió més clara ha estat un penal que Uche, en el minut 40, ha enviat fora a la dreta de Manolo Reina, tot i que tres minuts després si que ha pogut aconseguir l’1 a 0 amb una rematada a la frontal de la petita. Just abans del descans, el central Noguera ha tingut l’oportunitat de fer el 2 a 0 però el seu xut ha impactat al pal esquerra de la porteria del RCD Mallorca.

La primera acció amb perill de la segona meitat ha estat en el minut 52 amb un llençament de falta d’Abraham des de la frontal de l’àrea, que ha marxat per damunt el travesser. El Mallorca, poc a poc, s’ha fet amb el domini de la pilota i Salva Sevilla ha tornat a tenir l’opció de marcar amb una falta en el minut 69, també des de la frontal de l’àrea, que ha marxat fora fregant el pal dret de la porteria tarragonina.

Pel Nàstic, l’ocasió més clara ha estat en el 74 per Iván López amb una acció personal que ha aturat Reina. Quan es complia el minut 90, Abdón Prats ha aprofitat una pilota que ha quedat morta al mig de l’àrea per fer l’empat a un i dos minuts després, ja en l’afegit, José Kanté ha fet un gran gol amb un xut creuat des de la frontal de l’àrea que ha superat a Reina.

La pròxima jornada el Nàstic visitarà el Nuevo Arcángel de Còrdova. Serà diumenge 19 de maig, a partir de les 20 hores, en partit corresponent a la jornada 39 de LaLiga 1|2|3.