.

Seqüència del primer gol dels granes, obra de Fullana (el segon de la temporada) després d’una recuperació de pilota de Fran Carbia.

El Nàstic ha salvat aquest migdia amb solvència i eficàcia el primer matx-ball per seguir viu en la lluita per passar a la fase decisiva per l’ascens a Segonda Divisió A. La victòria dels homes de Toni Seligrat al camp del Villarreal B per 1-2 (primera de la segona fase), juntament amb la derrota (2-1) de l’Andorra davant l’Eivissa, els permet recuperar la tercera posició del grup i continuar dependent d’ells mateixos per mantenir-se en posicions de play-off. Els granes tenen ara 40 punts i un coeficient d’1,67, mentre que els tricolors en sumen 38 i 1,58. Queden dos encontres més d’aquest autèntic duel del far-west en què s’ha convertit la segona fase de la competició, on és més important disparar primer i preguntar després. El proper intercanvi de trets, aquest diumenge vinent contra l’Alcoyano, on no podran ser-hi ni Albarrán ni Fausto Tienza per haver vist avui la groga que els obliga a complir cicle.

Pedro marcant el 0-2, el seu cinquè en el conjunt de la temporada. En la jugada s’ha lesionat i ha hagut de ser substituit per Gerard Oliva.

Conscient de la importància del partit, perquè era jugar-s’ho a tot o res després de sumar només dos punts de nou possibles, el tècnic grana ha organitzat les tropes amb una pressió avançada destinada a dificultar la sortida de pilota dels locals i amb una defensa de tres quan s’atacava destinada a guanyar el centre del camp i fer treure fum a les bandes. El gol ha arribat precisament gràcies a la primera de les disposicions tàctiques. El submarí groguet ha intentat sortir a la superfície jugant amb la pilota controlada des de la seva pròpia àrea, quan Fran Carbia ha posat el peu. Sense pensar-ho molt, la seva passada posterior ha trencat la línia defensiva i ha estat recollida per un Fullana que entrava en perpendicular com un tren exprés per, en arribar a la frontal de la petita, aixecar l’esfèrica el suficient per marcar.

El 0-1 trencava amb una dinàmica favorable als locals, que fins llavors acumulaven més sensació de perill i que havien tingut l seva oportunitat al minut 15 amb una errada de Suárez que Beitia ha rematat per sobre del travesser. El primer gol, a més, ha generat tranquil·litat entre ls jugadors tarragonins i confiança en un sistema avui impecable. Dues senssacions que s’han conservat a la tornada del descans. Mentre els groguets dominaven a la represa, els granes no desaprofitaven ocasió per arribar a l’àrea rival en contracops gairebé sempre liderats per un Brugui que ha anat guanyant presència. No era l’únic, perquè Oriol també es deixava veure per la seva banda i una centrada seva ha estat en disposició de ser rematada per Carbia a la frontal de la petita amb un xut rebutjat per la defensa.

El gol que matava el partit arribaria al minut 72. Fullana donava inici a una combinació de SuperLiga de Florentino Pérez entre Brugui i Pedro que aquest darrer, titular avui per davant de Gerard Oliva i amb ganes de reivindicar-se, transformava sol davant de Jorgenssen. El resultat definitiu arribava al darrer segon de joc, obra de Millán completament irrelevant.

Alineacions

Villarreal B: Jorgenssen; Lanchi; Copete (Ros, minut 27); Murria; Tasende; Narro (Jack Harper, minut 75); Lozano; Beitia (Pacheco, descans); Haissem (Collado, minut 66); Arana (Ahn, minut 66), Millán

Banqueta: Marc; Edu; Agüero; Collado; Ahn, Carlo; Jack Harper; Ros i Pacheco

Nàstic: Suárez; Albarrán (Guillem Jaime, minut 80), Rueda, Pol Domingo, Joan Oriol; Miranda (Rivelles, minut 80), Tienza (Bonilla, minut 80), Fullana; Brugui, Pedro Martín (Gerard Oliva, minut 75), Carbia (Lasso, minut 88)

Banqueta: Gonzi (PS), Bonilla, Trilles, Ribelles, Guillem Jaime, Gerard Oliva, Pol B., Lupu, Lasso

Gols: 0-1, Fullana, minut 21; 0-2, Pedro, minut 72; 1-2, Millán, minut 90.

Targetes grogues: Albarrán, minut 39 (es perd el partit de diumenge vinent contra l’Alcoyano); Tienza, minut 49 (també es perd el proper encontre)

Targetes vermelles: Javier Prats (entrenador ajudant del Villarreal B), minut 45.