.

Davant un equip ansiòs des del primer minut per remuntar la seva caiguda en picat i una graderia de xiulet fàcil, els granes han equivocat la lectura del partit.

El Nàstic ha tret del coma a una Cultural Leonesa que no guanyava des de feia tres mesos. La derrota per 2-0 ha estat la conclusió lògica d’una manifesta incapacitat per dominar a un rival directe amb el qual bescanvia angúnies. Perquè ara són els tarragonins els que tornen a baixar a la mina i amb el risc de rebre carbó el dia de Reis. A uns metres del descens, encara que amb l’as a la mànega d’un encontre menys, el suspès contra l’Osasuna. El mercat d’hivern pren característiques de mercat persa a la secretaria tècnica. El director general, Lluís Fàbregas, ho deixava ben clar tot just al final del partit als micròfons de Tarragona Ràdio: “No volem patir com l’any passat, i volem tenir un equip competitiu. Quan s’obri el mercat ja mirarem”. “La Cultural no ens ha donat cap opció. Aquí no hem estat el Nàstic que volem ser”, afegia.

Davant un equip ansiòs des del primer minut per remuntar la seva caiguda en picat i una graderia de xiulet fàcil, els granes han equivocat la lectura. En comptes d’apretar amb instint assassí, s’han sentit tant còmodes que han acabat adormint-se en defensa i inoperants en atac. El primer llançament entre els tres pals no ha arribat fins al minut 36 per mitjà de Gaztañaga, i el més perillòs no ha arribat fins al minut 70. Barreiro des de la frontal etzibava un xut salvat amb dificultats per Jesús Fernández.

Res més. Rodri ho ha intentat fent entrar Dongou per un Uche decebedor. El problema estava però en el fet que Mesa no ha aparegut durant tot el partit. Ha desplaçat Xavi Molina a la posició de central amb l’entrada de Silvestre per Perone. Els locals han aprofitat per sentenciar a la contra cinc minuts més tard. Un gol que s’ha menjat Dimitrievski després d’una rematada inocent de Carcelén que acaba sent letal sense motiu aparent.

La tragèdia ja es mastagava des de mitjans de la primera meitat. En un d’aquells clicks inconscients, el Nàstic s’ha desconnectat del partit i la Cultural ha acabat treient la trompeta i tocar a la càrrega. Sense encert, pèrquè tampoc són per gravar-los en HD i estan on estan per mala definició de cara a porta. Però amb l’astúcia suficient com per acceptar la responsabilitat de controlar la posessió de la pilota (a la qual ha renunciat el Nàstic des de l’inici) i imposar ritme de partit. Els dos últims minuts de la primera meitat han estat profètics. Al minut 44 Rodri Ríos (present en tots els atacs i desafortunat en totes les rematades) no ha sabut resoldre pràcticament sol davant Dimitrievski. El macedoni, un minut més tard, es lluïa amb una aturada a un llançament a boca de canó de Josep Señé.

A la reanudació se li ha acabat la sort al Nàstic. Al minut 65 Iván González rematava de cap a la sortida d’un còrner i feia pujar l’1-0 al marcador davant la passivitat de la defensa grana. Al minut 72 arribava el 2-0 amb la col·laboració del porter visitant. I sense ni la més mínima esperança de poder capgirar res, ni resultat ni joc, el xiulet final ha donat el tret de sortida a un calendari complicat. Contra el Huesca (imposa més si es recorda que és el líder de la categoria) aquest dissabte i després de festes tres partits consecutius fora de casa, comptant sempre amb l’ajornat a Pamplona. Sort que en matèria de fitxatges, les botigues aquest Nadal tenen obertes les 24 hores.

Alineacions

Cultural Leonesa: Jesús Fernández, Víctor, Albizua, Yeray, Mario Ortiz, Samu Delgado (Guarrotxena, minut 57), Rodri (Martínez, minut 89), Carcelén, E. Buendía (Aridai, minut 82), Josep Señé i Iván González.

Banqueta: Palatsi, Bastos, Zuiverloon, Guarrotxena, Aridai, Yelko i Martínez.

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Suzuki, Perone (Silvestre, minut 67), Javi Jiménez (Abraham, minut 44), Molina, Gaztañaga, Jean Luc, Maikel, Barreiro i Uche (Dongou, minut 59).

Banqueta: Bernabé, Delgado, Dongou, Tete, Abraham, Silvestre i De Nova.

Gols: 1-0, Iván González (minut 63); 2-0, Carcelén (minut 71).

Targetes: Iza Carcelén (minut 44); Yerai (minut 55); Kakabadze (minut 64); Xavi Molina (minut 84, es perd el partit contra el Huesca)