.

Suárez mira el cel celebrant el gol de l’empat

El Nàstic s’ha endut un punt d’un camp sempre complicat i contra un rival directe. Els grana han millorat de nou la seva imatge i han frenat una sortida impetuosa dels andalusos que els havia avançat aviat en el marcador. Suárez ha fet un bon partit i ha protagonitzat l’empat.

Nou baixes presentaven els grana i una necessitat imperiosa de guanyar en un camp sempre difícil on els locals es trobaven en la mateixa situació dramàtica. Djetei i Luis Suárez eren les grans novetats. El Cadis presentava també canvis, amb Edu Ramos com a central junt a Kecojevic, mentres que Lekic sortia d’entrada i Salvi es quedava a la banqueta. No acompanyaven els resultats de la jornada amb les victòries d’Elx i Còdova.

Manu Vallejo centrava de lluny al minut 3 i acabava tocant el travesser. Primer avís. Sortia elèctric l’equip andalús, i ho pagaria ràpid el Nàstic. En un córner llençat per Aketxe, Djetei la treia sota els pals, però en el següent córner provocava penal. Kecojevic era trabat i Alex Fernández faria l’l-0. Només havien passat 15 minuts i el gol esperonava encara més els locals, que reclamaven un penal rere l’altra.

El Nàstic s’encomenava a les contres i els andalusos es llençaven frenèticament a l’atac, amb xuts perillosos i centrades d’Aketxe, que era un punyal per les bandes, i d’Alex Fernández i Vallejo. Li faltava una marxa als grana davant un panorama tan excitat, amb uns gaditans que feien mal a popa i a babor, fos amb internades per la dreta o per l’esquerra.

Quan pitjor estaven les coses, una bona jugada per la dreta de Fali, la passava a Roger i aquest a Luis Suárez, que allargava la cama el just per batre Cifuentes.

El gol canviaria el panorama del partit i seria el Nàstic el que passaria de clar dominat a dominador. Els minuts de desconcert groc oferirien bones combinacions grana i una opció per Uche que no arribaria a plantar-se sol davant el porter. Minuts després avisaria el Cadis amb un xut creuat d’Alex Fernández. Acabava la primera part amb les espases en alt.

No hi havia sortida elèctrica local a la segona part. El Nàstic mantenia el partit sota control, amb un destacat Coris. Tete tenia una ocasió amb un xut de fora l’àrea. Al Nàstic li faltava, però, llençar menys pilotes inútils en vertical i optar per les combinacions. Coris i Suárez s’agradaven i la sensació era de tranquil·litat. Això provocava un doble canvi en el Cadis i Jairo, que acabava de sortir, estava a punt de fer el segon gol en la seva primera intervenció. En el córner posterior, Lekic també fregava el gol en rematar de cap.

Així, instal·lats al minut 60, tornaria a bascular el partit, ara a favor dels gaditans. En qualsevol moment, però, tant Cadis com Nàstic podrien fer el segon. Suárez complicava la vida als defenses andalusos, però es ressentiria d’una estrabada i hauria de ser canviat per Manu Barreiro.

Es consumien els minuts amb nous canvis als dos equips, sense que es creessin ocasions, però amb un Jairo que per l’esquerra era un perill i un Roger i Cadamuro que fabricaven pilotes llargues que no arribaven a Barreiro i Uche. Els darrers minuts dibuixaven l’angoixa dels dos equips per buscar la victòria. Apretava el Cadis i en un córner Kecojevic tenia el 2-1. En una contra final, Uche viuria la gran ocasió de la nit per fer l’1-2, però xutaria de manera molt innocent.

Alineacions:

Cadis: Cifuentes, Matos, Edu Ramos, Kecojevic, Correa, José Mari, Alex, Aketxe (Barco, min. 67), Vallejo (Jairo, min. 57), Lekic i Agra (Salvi, min. 57)

Nàstic: Becerra, Abraham, Djetei, Cadamuro, Fali, Rocha, Sebas Coris (Omar Perdomo, min. 78), Tete Morente, Uche, Luis Suárez (Manu Barreiro, min. 67) i Roger Figueras (Salva, min. 85)

Gols: 1-0, Alex Fernández (min. 15, penal), 1-1, Luis Suárez (min. 33)

Àrbitre: Saúl Ais Reig (Comitè Valencià)

Targetes grogues: Djetei (min. 13), Roger Figueras (min. 21), Uche (min. 41), Alex Fernández (min. 89) i Omar (min. 91)

Estadi Ramón de Carranza: 12.450 espectadors.