.

L’alineació de sortida del Nàstic a l’estadi d’Abanca Riazor

Un Nàstic que no ha ofert gairebé res contra un dels grans rivals de la categoria ha pescat un miraculós empat a Riazor, que podia aver estat una victòria als darrers minuts. Semblava que la derrota era de nou inapelable per culpa d’un golàs d’Expósito al minut 48, però a set del final, Luis Suárez ha obrat el miracle d’empatar.

La defensa ha fet aigües en molts moments del partit i l’opció d’esperar al darrere i buscar la contra ha fracassat novament el dia que el resultat negatiu li podia costar el càrrec a Quique Martín. Enrique Martín es jugava el coll avui en un dels pitjors terrenys possibles, contra un candidat a l’ascens. I ho feia amb una àmplia col·lecció de baixes i amb el retorn a una defensa de quatre.

Es repetia l’escena un cop més: sortia el Depor amb una intensitat elevada i uns canvis de joc que no permetien els grana robar la pilota i passar-la a dalt a Luis Suárez, que era el previst. Saúl apretava per la banda esquerra, desbordant la defensa, i el mateix feia per la dreta Cartabia. Un vell conegut, Bergantiños, mostrava les seves dots de constructor del joc. Combinava molt bé el Depor i per sort Salva defensava bé per la dreta en moments claus, però l’escenari al primer quart d’hora era el de sempre quan es juga a fora: domini local absolut i impossibilitat de generar contres, amb un Luis Suárez en permanent fora de joc.

Borja Valle feia el primer avis seriós al minut 18, quan aturava amb dificultat Bernabé el seu fort xut centrat. Un minut després, Fede Cartabia rematava alt un gran canvi de joc que li havia fet Saúl. Seguia l’atac i gol: Quique perdonava al minut 21 una pilota morta dins l’àrea després d’una doble ocasió del Depor. Com sempre als primers minuts, s’olorava el gol del rival. El Nàstic era una constant de pèrdues de pilota al seu propi camp, allò de què es lamentava aquesta setamana Quique Martín.

A la mitja hora canviaria l’escenari: Pipa protagonitzaria la primera gran jugada amb una llarga carrera per la banda dreta que acabaria en córner després d’intentar el remat a porta. La jugada provocava que el Nàstic es treiés la son de les orelles, perdés la por a l’escenari i al rival i comencés a tocar-la, amb un primer xut, inofensiu, a porteria. Acabava la primera part amb una bona notícia, inusual a fora de casa: l’empat a zero.

El gol del Depor

El que no havia passat a la primera part succeiria als tres minuts de la segona. Una llarga jugada del Depor, amb canvis de joc i passis al primer toc, acabaria amb la pilota als peus d’Expósito, que al cantó de l’àrea cargolaria la pilota a l’escaire contrari.

Tres minuts després, una errada grana en la recuperació acabava amb la bimba a peus de Quique, que tindria un u contra u que la treuria Bernabé. Es disparava de revolucions el Depor i a la següent jugada, doble ocasió de gol que salvaria Bernabé. Davant el drama que s’estava presenciant, Quique Martín movia banqueta i treia Kanté per Cotán, que tenia una targeta groga.

Tornava la calma a Riazor i Quique Martín tornava a marcar territori fent saltar Sadik a la cerca de l’empat, però els gallecs tornaven a les bones i perilloses combinacions rondant l’àrea. Quique Martín forçava ja el tercer canvi i feia entrar a 21 minuts per al final Pol Valentín. Podia ser el darrer canvi com a entrenador grana.

Pipa ho intentava de falta directa, generant un cert perill i a la següent, Kanté tenia una bona ocasió, sense poder rematar amb garanties. Era la primera opció clara dels grana a la segona part. Reaccionava el Depor de nou amb grans combinacions per la banda dreta, amb un Montiel dominant el dribling i generant sensació de perill.

Davant un panorama negríssim aribaria el miracle: a set minuts per al final, Suárez rebia de taló una gran passada de Kanté i afusellava l’empat. Ningú s’esperava la igualada i més aviat el partit s’encaminava cap al 2-0.

Però tocava patir i a tres minuts del final, Caballo l’enviava al travesser situat pràcticament a sota pals. Increïble: a la següent jugada, Pipa, absolutament sol davant el porter, perdona la victòria després d’una gran contra de Suárez. Borja Valle l’enviava dalt en una bona i darrera resposta local. Final i gran empat -que hagués pogut ser una victòria al darrer instant si Pipa no hagués fallat- que salva el coll a l’entrenador.