.

Natxo González i Gordillo (que la temporada passada va figurar dins de l’equip tècnic de Pepe Mel al Depor) s’han saludat abans de l’inici del partit.

Oportunitat perduda contra un dels grans de la categoria que talla en sec la millora d’expectatives dels dos darrers partits. El Nàstic ha caigut poc a poc pel precipici fins acabar masegat per l’1-3 final contra el Depor tot i avançar-se en el marcador amb un golàs de Tete Morente, el millor de l’equip. Els homes de Gordillo han donat una imatge ja massa habitual de bons apunts però mal redactat final. La derrota obliga els granes a continuar remant per sortir de les posicions de descens perquè els resultats han estat crudels i els han recol·locat penúltims a la taula amb cinc punts (empatat amb Elx i Extremadura), dos més que el cuer, el Còrdova. Potser el més positiu de tot és que el Nàstic ja coneix els seus límits en set jornades. Amb els punts febles identificats, ara cal buscar-ne solucions.

El partit s’ha començat a jugar fent el recompte de baixes. Roger Figueras (amb de Brugi i De Nova han completat la tripleta de jugadors del filial convocats) ha debutat al lateral dret després de la lesió patida al darrer entrenament per Ivan López. Per la seva banda, Arzo era l’escollit per ocupar l’eix de la defensa en comptes d’un Albentosa, cedit per l’equip gallec, que s’ha hagut de quedat a la graderia per aplicació de la clàusula de la por. La mateixa que han tingut els uns i els altres durant els minuts inicials de l’encontre. No ha estat fins al minut 16 que el sistema del Nàstic ha merescut ressenya. Pressió i robatori de pilota, desplaçament ràpid i doble ocasió de Morente i Rocha, que recull el rebuig d’un jugador visitant i encalça una gardela que Dani GIménez envia a córner.

Els grana han fet una bona primera part, però els faltat benzina a la segona

El Depor ha despertat finalment de la migdiada tardana i ha passat a aprofitar les errades en la sortida dels tarragonins. En només cinc minuts Moreno ha ensenyat les dents amb un llançament que ha sortit desviat per sobre del travesser i una centrada de Simón, que la defensa s’ha empassat, ha arribat als peus de Fernández. La seva poca traça a l’hora de prendre decisions ha permès Becerra blocar la pilota i solucionar el problema.

I tot just quan l’encontre amenaçava en entrar en una nova etapa d’intrascendència, un Tete Morente sempre qüestionat ha fabricat una obra d’art al minut 25. Des de la mitja lluna ha disparat una bala que, després de tocar el travesser, ha acabat convertint-se en un gol de traca. Els granes han pujat les revolucions de la pressió, han interpretat el guió que escriu Gordillo cada partit i Uche ha estat a punt de fer pujar el segon per canviar la cara al xoc. L’afició catalana s’ho començava a passar bé. La gallega, molt nombrosa aquest diumenge al Nou Estadi, li ha pres el relleu a partir del minut 34. Una jugada trenada a trenar des del porter propi ha evolucionat fins derivar en un xut de Carles Gil, ben rebutjat per Becerra però que ha habilitat Quique per empatar i obligar els granes a tornar a picar pedra.

La segona meitat ha donat l’oportunitat a Morente a reivindicar-se de nou amb un llançament enverinat al minut 62 que el porter visitant ha suat per enviar a córner (culminat amb un intent de xilena de Barreiro), i per debatre sobre la parella atacant. El gallec i Uche ho han intentat tot, ajudat a la pressió i han buscant espais. Però si bé el Nàstic pot lluir a les trinxeres, els problemes continuen sent massa evidents a l’hora d’haver de sortir del cau i marcar el ritme perquè al mig del camp falta creativitat. El Depor ha jugat amb això i ha avançat línies de manera imperceptible però constant. Fins el punt que al minut 65, Duarte ha dibuixat un cop de cap clàssic que ha estat a punt de capgirar el partit. Un avís del gol de Quique (doblet) dos minuts més tard, que arrodonia un capvespre personal per emmarcar aprofitant una passada de Carles Gil llest entre línies.

Gordillo ha decidit canviar la línia ofensiva i fer entrar Luis Suárez pel nigerià. La lectura del nou partit que s’obria exigia, almenys, pólvora. Ara bé, els gallecs amb el pas del temps han tancat línies sense escrúpuls sense que els tarragonins trobessin el desllorigador. I amb la qualitat individual n’han tingut prou per aconseguir el tercer per mitjà de Santos. Potser tal com està la infermeria, la capça d’eines no dona per a més. Dumitru ha acabat debutat en lliga sense deixar emprempta i Brugi ha aixecat la moral en el planter. A mig termini, perquè és clar que que de cara al pròxim compromís amb el Cadis, la moral és un dels elements que caldrà entrenar la setmana vinent.

Alineacions

Nàstic: Becerra, Figueras, Arzo, Cadamuro, Abraham, Fali, Rocha, Tete Morente (Brugi, minut 83), Coris (Dumitru, minut 80), Uche (Luis Suárez, minut 70) i Barreiro.

Banqueta: Bernabé, Dumitru, Abeledo, Djetei, Suárez, Brugui i De Nova.

RC Deportivo: Dani Giménez, David Simón, Duarte, Pablo Marí, Saúl García, Didier Moreno, Mosquera, Vicente, Carles Gil, Quique González i Carlos Fernández (Cartabia, minut 74, que lesionat ha hagut de deixar el terreny de joc i ser substituit per Bergantiños al minut 80).

Banqueta: Ortolá, Bergantiños, Christian Santos, Fede Cartabia, Michele Somma, Expósito i Eneko Bóveda.

Gols: 1-0, Tete Morente (minut 25); 1-1, Quique (minut 32); 1-2, Quique (minut 67); 1-3, Santos (minut 86)

Targetes grogues: Carlos Fernández, minut 55; Saúl García, minut 69; Duarte, minut 71; Tete Morente, minut 78.