.

Perdomo falla el seu penal, el segon de la tanda.

El Nàstic ja podrà centrar-se exclusivament en la Lliga després de caure a casa aquest dimarts contra el Lugo en la primera ronda de la Copa del Rei en la tanda de penals. Al final dels 90 minuts s’ha arribat amb empat a un gol, que la pròrroga no ha modificat. La imatge no ha estat pitjor de l’esperada però tampoc millor de la desitjada, l’esforç podria passar factura perquè el partit contra el Cadis corresponent a la quarta jornada de lliga es disputa divendres, i el trànsit per aquesta competició genera pèrdues. Econòmiques i, en certa part, de credibilitat. Tot s’ha decidit a més en una tanda de penals que no ha donat moments per a l’emoció. Només Barreiro ha aconseguit transformar el seu (el primer). Perdomo, Perone i Javi Jiménez han fallat els seus llançaments i el Lugo ni tan sols ha hagut de completar la tanda per passar ronda.

El partit s’ha iniciat amb un Nàstic incisiu gràcies a un Javi Jiménez que ha estat el millor sense discussió i a la seva associació permanent amb Barreiro, retrobat en l’onze titular i reivindicat, si és que feia falta. Una combinació entre tots dos ha fet possible l’1-0 al minut 5 i ha donat pas als millors moments dels locals. El doble pivot defensiu donava rendiment a un Lluís Carreras que ha volgut continuar donant confiança a Perales i Perone, les bandes feien mal, el contracop era ràpid i precís i Barreiro estavellava una pilota a la creueta al minut 14.

Però el gol de Donoso recollint un rebuig a la frontal sis minuts més tard ha fet tornar a la realitat als 3.100 aficionats presents aquest dimarts a l’estadi, en una hora intempestiva perquè no es podia coincidir amb el partit de classificació d’Espanya per al Mundial de Rússia. L’empat ha arribat en una jugada originada a pilota parada, com pràcticament sempre. Un altre error puntual que caldrà treballar.

L’horari tan intempestiu ha portat només 3.100 aficionats al Nou Estadi.

Els gallecs han olorat sang i han començat a dominar l’encontre davant dels nervis dels locals. Amb tot i això, i a la pèrdua del mig del camp i de la circulació de pilota, el Nàstic ha ensenyat també les dents per mitjà de Delgado i, especialment durant la segona meitat, a una retrobada de la connexió entre Javi Jiménez i Barreiro. Però en el trànsit cap a la pròrroga s’ha acabat revivint la manca de futbol i el mal posicionament dels tarragonins. Trenta minuts plens d’ensurts per als homes de Carreras, amb el parèntesi al minut 80 de la reclamació de Molina de gol a un llançament seu en el que la pilota finalment no ha travessat totalment la línia per centímetres. Javi Jiménez salvava sota pals al minut 65 un llançament enganxat al pal i quan passaven dos minuts del temps reglamentari Perales es reivindicava. Una passada a Gil d’esquena a la defensa i el seu xut a boca de canó era miraculosament rebutjat pel porter.

De la pròrroga poc a afegir, si no és una altra bona mà de Perales al minut 117 per resoldre el contraatac de Fydriszewski i dos xuts a darrera hora de Gaztañaga i un Perdomo actiu en els minuts que ha disposat que han servit per a res.

Alineacions

Nàstic: Perales, Suzuki, Perone, Blanco (Xavi Molina, minut 59), Jiménez, Zahibo, Gaztañaga, Muñiz (Perdomo, minut 88), Delgado (Emaná, minut 73), Tete i Barreiro

Banqueta: Barragán, Molina, Uche, S. Emana, Maikel, Bustos i Omar

Lugo: Roberto Fernández, L. Ruiz, P. López (Luis Díaz, minut 83), Josete (Iriome, minut 75), Ignasi Miquel, Asis, S. Gil, Donoso, Campillo (Fydriszewski, minut 81), Díez i Escriche.

Banqueta: Juan Carlos, Bernardo, Fede Vico, Fydriszewski, Herrera, Iriome i Luís Díaz

Gols: 1-0, Barreiro, minut 5; 1-1, Donoso, minut 20

Targetes grogues: Juan Muñiz, minut 31; Escriche, minut 56; Gaztañaga, minut 99

Targetes vermelles: Francisco (entrenador del Lugo), minut 98.