.

Joan Oriol ha vist una targeta groga al minut 44.

El Nàstic continua sense aprofitar les oportunitats i aquest vespre s’ha vist superat pel Sabadell (2-0), un rival directe en la lluita per entrar al play-off d’ascens que ara queda a dos punts de distància. El nou objectiu és el Barça B, cinquè i que per goal average lidera un paquet d’equips amb 51 punts. Els granes només han aconseguit una victòria en els darrers vuit partits, i 8 punts de 24 possibles. Si bé les matemàtiques ho fan possible tot (resten 12 punts per jugar), els homes de Raül Agné ja s’han tirat tants trets al peu com per a quedar invàlids de per vida. Tanmateix, la categoria està embogida i la resta de rivals tampoc saben treure profit dels errors, per la qual cosa els tarragonins tenen vida tot i no dependre ja d’ells mateixos. La clau rau en quina actitud tindrà l’equip en les quatre jornades que resten: Linense i Sevilla Atlético a casa, i Albacete i CD Alcoyano en dues sortides criminals. No s’ha perdut res, però el Nastic no dona sensació de tenir un pla. Com Esports3, que després d’obligar a canviar l’hora del partit de les 17:00 hores a les 19:00 per poder retransmetre’l ha passat olímpicament de les dues aficions i ha optat per oferir per TDT la final de la copa d’Europa de futbol sala amb el Barça com a protagonista i un altre encontre d’hoquei femení durant tota la primera meitat. Els que volien seguir el xoc havien de fer-ho per internet. Una més del centralisme capitalí.

La primera meitat ha estat pròpia d’un derbi de superior categoria. L’ambient a la graderia, amb una nodrida representació grana i una entrada que feia patxoca (5.500 espectadors), s’ha vist acompanyat de tensió, atreviment i tocs de qualitat sobre el terreny de joc. El 4-4-2 d’Agné no ha intentant dormir el joc i el públic sinó que ha ensenyat agresivitat i presència al camp del rival des de ben aviat. Dani Romera ha buscat protagonisme al minut 5 amb un llançament a la mitja volta que ha sortit fora per poc, i al minut 12 arribava una exquisitesa d’art i assaig. Una falta treta per Del Campo era pentinada per Pablo Fernéndez i Trilles, central al qual no li importa viure aventures en l’àrea del contrincant, rematava molt desviat amb la cama esquerre. Mala finalització però excel·lent prova dels productes de laboratori a pilota aturada dels tarragonins.

Més de 300 nastiquers s’han desplaçat aquest vespre a la Nova Creu Alta. Foto: Nàstic

I la mitja hora en una seqüència de trets propis d’un duel de western. Una centrada de Nil era enviada per Dani Romera al travesser, i el rebuig el rematava Pablo Fernández de cap obligant Emilio a estirar-se i rebutjar amb una mà dreta miracolosa. El contracop del Sabadell ha estat de llibre i Aarón ha recollit la pilota sol, escorat a la dreta, a la frontera amb l’àrea petita. Manu García, atent i ben col·locat, ha salvat la situació amb el peu dret. De fet Aarón ha estat un dels millors elements locals. No només per la seva rapidesa i mobilitat per totes les zones d’atac, sinó també per saber com fer-se forat per la banda. Els granes, en tot cas, s’han mostrat endollats i seriosos en conjunt, i Pablo i Dani semblen haver guanyat la confiança de vells amics l’un amb l’altre. És clar que es tracta de posar-la dins i no de fer-la petar. Ara bé, al descans s’hi ha arribat almenys amb la sensació que els visitants podien fer-se amb el partit amb la punteria més afinada.

Però com el futbol ho té tot menys previsibilitat, una centrada per la banda dreta de l’omnipresent Aarón Rey era impulsada de cap per Jacobo al fons de la xarxa al minut 50. Des del punt de penal i sol, perque la defensa ha comès l’error d’estar més pendent de mirar la pilota que marcar els que tenien a l’espatlla. La virtud del gol és que no ha enfonsat els granes. Robert Simon ha posat el motor en funcionament i ha protagonitzat uns minuts d’esperança. Al 56′ la seva cavalcada per la banda dreta ha acabat en no res perque en el moment clau no ha pres la decisió correcte. Seixanta segons més tard la seva centrada era rematada per Nil, obligant Emilio a optar pel córner per no embolicar-se més. I la sèrie de rautxa grana l’acabava Dani Romera en una jugada amb pilota enrere que no trobava soci.

Fins aquí ha arribat la reacció. Perquè amb l’equip bolcat a l’àrea rival, Jacobo ha agafat la bimba al seu camp, ha iniciat un contracop amb superioritat i la seva passada amb llacet l’engaltava Aarón Rey a gol. Un 2-0 que ha obligat Agné ha canviar la fesomia de l’equip, fent entrant de forma escalonada cinc canvis que renunciaven a qualsevol criteri tàctic i se centraven en tocar a la càrrega de manera desesperada. Tot plegat sense èxit. De fet, un Aarón imperial ha estat a punt de fer el tercer en un xut que Manu García ha solventat amb una bona estirada, i fins al final els contracops locals han portat el panic a una defensa que no sabia com taponar la via d’aigua. Quintanilla, amb combinació amb el seu porter, ha impedit que la ferida es fes més gran.

CE Sabadell: Emilio, Aleix Coch, Guillem Molina, Jacobo (Altimira, minut 84), Boniquet (Alfred, minut 73), Aguza, Caballo, Kaxe (Néstor, minut 73), Iago Indias (Ramon Folch, minut 89), Aarón Rey (Dani Sánchez, minut 84), Muguruza

Banqueta: Kike Royo, Froi, Gassama, Teo, Ramon Folch, Dopi, Néstor, Ó. Rubio, Alfred, Dani Sánchez, Astals, Altimira

Nàstic: Manu García, Albarran (Fran Carbia, minut 70). Trilles, Quintanilla, Joan Oriol, Ribelles (Bonilla, mInut 64), Del Campo, Nil (Jannick, minut 77), Robert Simon, Pablo Fernández (Edgard Hernández, minut 64), Dani Romera (Becerra, minut 77)

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, Bonilla, Pol Domingo, Fran Carbia, J. Becerra, Elías, Aythami, Edgar Hernández, Jannick, Karim

Gols: 1-0, Jacobo, minut 50; 2-0, Aarón Rey, minut 63

Targetes grogues: Ribelles, minut 25; Joan Oriol, minut 44; Aarón Rey, minut 52