.

Adri Cuevas, l'artífex de la victòria grana amb dos gols. Foto: Josep Maria Morera.

Adri Cuevas, l'artífex de la victòria grana amb dos gols. Foto: Tarragona21.

El Nàstic ha fet la feina. Els tarragonins han certificat una ratxa espectacular de resultats, amb una desena victòria consecutiva contra l’Huracán Valencia, que li permetran disputar la fase d’ascens a Segona Divisió A. Els grana han encarrilat el partit amb un 2 a 0 en el primer temps (amb doblet d’Adri Cuevas) i s’han sabut refer al gol d’Adrià per l’Huracán, amb un tercer gol de Jesús Rubio per certificar que els tres punts es quedessin al Nou Estadi. El camp avui ha estat clau, amb 10.332 goles animant el conjunt, i que l’han de portar a assolir el somni de l’ascens.

El Nàstic de Tarragona ha començat el partit conscient de la importància del partit i posant tota la carn a la graella. Més cor que cap dels grana en uns primers minuts per l’absència de les defenses en totes dues àrees. Això sí, la primera acció de perill ha arribat pels tarragonins, en el minut 5, amb una bona internada de ‘Piojo’ Hernández per la banda dreta. Després de superar un parell d’adversaris, el ‘Piojo’ ha fet una passada a l’espai massa llarga perquè la pogués connectar Marcos, quan ja encarava el porter.

Lago Jr supera un rival. Foto: J.M. Morera

Lago Jr supera un rival.

La intensitat ha anat a menys després del primer quart d’hora de partit, però els avisos han continuïtat. Adri Cuevas ha sabut guanyar molt bé l’esquena de la defensa de l’Huracan. Al minut 11, però, el seu xut no ha tingut prou potència. L’afició grana ja es posava les mans al cap quan, amb empat a zero en el marcador, Javi Navarro ha xutat a boca de gol. L’àrbitre, però, ha anul·lat l’acció per fora de joc del davanter valencià.

Quan el partit s’havia tornat més travat, el Nàstic ha sabut aprofitar les segones accions. Després d’un córner sense més història, Xisco Campos ha recuperat una pilota refusada a la zona de tres quarts, s’ha apropat a l’àrea per banda dreta i la seva centrada l’ha aprofitada al segon pal Adri Cuevas per avançar el Nàstic en una rematada a plaer. 1-0 en el minut 25 i primer atac d’eufòria a un Nou Estadi de gom a gom.
El gol i l’afició han esperonat un Nàstic tocat per la gràcia dels resultats. Els grana s’han fet amos i senyors de la pilota fins al final del primer temps i, sense deixar temps a l’Huracán per recuperar-se, ha caigut el segon pel Nàstic. En una acció que semblava no tenir perill per banda esquerra, Cuevas s’ha anat centrant per inventar-se un obús que ha atravessat la porteria valenciana. Aquest cop, les grades han saltat sense complexos i l’afició ha començat a fer l’onada. Un xut als núvols del ‘Piojo’ ha marcat el final dels primers 45 minuts.

Segon temps de contrastos

Sense temps per assimilar l’arrencada del segon temps, l’Huracán Valencia ha escurçat diferències per mitjà de Adrià Granell. El davanter valencià ha assolit el 2 a 1 en transformar una volea després de l’assistència de Javi Navarro. El gol ha refredat l’ambient al Nou Estadi però els tarragonins no s’han deixat vèncer per l’estat d’ànim advers.

Marcos ha tingut el tercer en una rematada de cap, però la seva arribada forçada ha impedit que David Sánchez rematés a plaer. De nou, David Sánchez ha estat el protagonista del perill grana amb una bona centrada que no ha trobat rematador i que ha marxat fregant el pal de la porteria rival.

Els jugadors grana desfermen l'al·legria amb el tercer gol. Foto: J.M. Morera

Els jugadors grana desfermen l'al·legria amb el tercer gol.

L’Huracán s’anava desinflant a mesura que passaven els minuts i una volea de Luis Gracia, que li ha sortit tova, ha estat el més destacat en els darrers minuts a l’àrea del Nàstic. Per la seva banda, el Nàstic ha deixat de patir amb l’entrada al terreny de joc de Jesús Rubio. El davanter, que acabava d’entrar per substituir Marcos en el 75, ha creuat una rematada de cap per fer el definitiu 3 a 1.
En acabar el partit i confirmar-se que el Nàstic disputarà la fase d’ascens a Segona A, l’afició no se n’ha pogut estar i ha protagonitzat la pertinent invasió de camp amb càntics entre els jugadors i de cara a la llotja. El somni pel Nàstic, continua.

L'afició ha envaït el terreny de joc en acabar el partit. Foto: J.M. Morera

L'afició ha envaït el terreny de joc en acabar el partit.

FITXA TÈCNICA:

Club Gimnàstic: Reina, Juanjo, Verdú, Xisco Campos. Marí, David Sánvhez, ‘Piojo’ Hernández (David Querol, 55′), Rocha, Marcos (Jesús Rubio, 75′), Adri Cuevas i Lago Jr.

Huracán Valencia: Paco, Alexis, Víctor Gomis, Chavero (Pablo Garcia, 80′), Tomás Ruso, Amarilla, Luismi (Fernando, 75′), Julia, Javi Navarro, Morgado (Chule, 76′) i Adrià.

Gols: 1-0 (25′) Adri Cuevas. 2-0 (26′) Adri Cuevas. 2-1 (49′) Adrià. 3-1 (75′) Jesús Rubio.

Àrbitre: Ángel Hernández Lorenzo. Ha amonestat Lago (50′) pel Nàstic i Julia (34′) per l’Huracán.

Incidències: El Nou Estadi ha acollit 10.332 espectadors.