.

Pedro del Campo i Ribelles, en una acció del joc. Foto: Nàstic

Injust empat del Nàstic (0-0) en un bon partit en què ha dominat en bona part del mateix i ha merescut sobradament, amb les nombroses ocasions creades, tumbar el líder Albacete. Els grana han reculat als darrers vint minuts fruit d’uns canvis que no han funcionat. Sigui com sigui, només un triomf en nou partits marquen la mala posició dels tarragonins a la taula.

Estrenava any el Nàstic de nou contra tot un líder i candidat a l’ascens i ho feia a casa amb l’estrena gratificant del davanter andalús Dani Romera i d’Elías Pérez.

Arrencava fort el Nàstic i a les primeres de canvi, Bernabé salvava el gol en un remat justament de Dani Romera, a centrada de Joan Oriol, en un xut dirigit al pal dret i que semblava entrava.

Responien els manxecs amb una incursió de Jordi Sánchez, que Albarrán conseguia evitar abans que rematés de manera franca. En la següent jugada, Djetei rematava suaument de cap a mans de Manu García.

A diferència d’altres encontres a casa en què el Nàstic era una piconadora, controlava el joc l’Albacete en els primers 20 minuts, un equip molt sòlid, mentre al Nàstic Romera i Elías oferien bones sensacions. Romera seria el protagonista d’una nova ocasió al minut 21, quan no arribava a una pilota ben treballada pels granes.

A mesura que transcorrien els minuts, els grana es farien els amos de la gespa, generant ocasions i controlant el rival. Robert Simon centrava, Pablo no arriba i Djetei enviava a córner en una nova opció. Apretava el Nàstic amb dues jugades assajades de córner i l’Alba ensenyava les dents a la contra.

La insistència i el domini cada cop més clar del Nàstic havia de tenir recompensa i aquesta havia de veir de les botes de Dani Romera, però l’àrbitre decidiria anul.lar el gol per una més que discutible falta de Robert Simón. Dani Romera havia afusellat Bernabé amb un xut potent dins l’àrea. Als darrers minuts una jugada força elaborava entre Robert Simón i Joan Oriol acabava amb un remat d’esperó de Pablo Fernández que acabava en córner.

Acabava la primera part amb bones sensacions, unes quantes opcions de gol dels grana i la intuïció que els dos nous fitxatges han estat un encert.

No duiem ni un minut de la segona part quan el Nàstic tenia el gol amb, però una encertada intervenció a córner de Bernabé a llençament de Dani Romera ho evitava. Del córner, Bernabé tornava a intervenir per frustrar el gol local. Dos minuts després, centrava l’Albarrán i rematava Robert Simón, que enviava la bimba ajustadíssima al pal. En dos minuts, tres ocasions clares de gol i en 52 minuts, nou córners llançats.

El perillós Jordi Sánchez donava la resposta amb un xut forçat que Manu aturava. I a la següent, nova ocasió grana de Del Campo. Dani Romera se la jugava a continuació amb un xut forçat que atura Bernabé. Mouria banqueta Agné i entrarien Bonilla i Fran Carbia per Elías Pérez i Pablo Fernández i sorprenentment, els canvis anirien a pitjor, amb un Nàstic que recularia.

Tot i això, Carbia imposa una altra marxa i Bernabé torna a salvar el seu a xut del menut davanter. Ara bé, l’Albacete no és un equip menor i Montes Arce sorprenia la parròquia amb un xut sec inesperat que fregava el travesser.

Al tram final, l’àrbitre s’empassa un clar penal a Aythami arran d’un córner. I de nou Bernabé salvaria els manxecs, trient un remat a Dani Romera, el quart que feia en un apoteòsica estrena a Can Nàstic.