.

El Nàstic continuarà una setmana més cuer amb deu punts.

El Nàstic ha perdut aquesta tarda per 0-1 contra el Granada. Els números canten: onzena derrota, cinquena de la nova era, i en picat cap a Segona B. Sembla que no hi ha notícia. Ara bé, res més lluny de la realitat. Perquè paradoxalment, després d’un seguit d’actuacions infames i amb una alineació feta gairebé de descosits, els granes han caigut de manera digne, competint, partint-se la cara contra un arbitratge de nou de sospita i davant d’un candidat ferm a l’ascens que ha acabat demanant l’hora. Desgraciadament del que no es pot lliurar l’equip tarragoní és de la mala sort. L’àngel de la guarda sembla cansat de fer hores extres i els millors minuts del Nàstic a la primera meitat han tingut com a premi un contracop del Granada que ha acabat en gol al minut 35. El 0-1 injust i que a tingut com origen una bona jugada d’atac dels granes sense premi, ha vingut acompanyat d’una altra sessió d’arbitratges invidents. Dues possibles mans dels visitants dins de l’àrea (des de terra, sí, però impedint la culminació de jugades de gol) han estat passades per alt pel col·legiat, que ha acabat expulsant de la banqueta el preparador físic local, Javi Ramos, per protestar en aquest cas el que semblava falta a Salva Ferrer en l’inici de la jugada del gol andalús.

Ganes de reivindicar-se

Tot just quan estaven més discutits i protagonistes del debat obert entre l’afició sobre la seva qualitat i compromís, els jugadors granes han decidit que era hora de donar la cara davant del tercer classificat de la lliga. Ganes de reivindicar-se, les amenaces latents del mercat d’hivern, l’orgull dels provinents del filial (l’atacant Sergio Moreno s’ha guanyat aquesta jornada presència a la banqueta), les advertències des de la llotja i un sistema ajustat a un 4-2-3-1 s’han posat dins d’un mateix pot per acabar servint un menú del dia ajustat al preu i més que raonable. Enrique Martín tenia baixes, com sempre, i ha hagut d’improvisar, com sempre, encara que el primer canvi destacable ha estat en un lloc sense lesionats. Becerra ha pagat els plats trencats dels últims resultats i Bernabé ha ocupat el seu lloc. La defensa ha tornat a comptar amb un Salva Ferrer que no ha dubtat ni un moment en incorporar-se a l’atac quan calia, i el mig del camp de circumstàncies ha estat de nota. Pressionant i donant pausa a la pilota, Viti, Javi Márquez i Imanol s’han vist acompanyats per Abraham i Coris a les bandes. Davant, Manu del Moral i un Barreiro motivat han garantit presència. FIns el punt que els locals podrien haver-se avançat en el marcador amb una jugada que Coris ha culminat en fora de joc al minut 24.

Per la seva banda el Granada, un pèl precipitat, ha estat incapaç de fer valer la seva qualitat. Sorprès de trobar resistència en un camp que semblava accessible sense necessitat de suar, els andalusos han optat pels contraatacs amb un Pozo especialment actiu. El seu gol, en una rematada amb la dreta des del centre de l’àrea penalitzant un equip bolcat al camp contrari, ha estat una bombona d’oxigen per un conjunt decebedor i incapaç d’imposar-se al cuer.

La bona notícia un cop reanudat el partit és que el gol no ha enfonsat ningú. Els aficionats han cregut amb l’equip i els jugadors han respost tancant els nazarís a la seva àrea. Amb els visitants porucs, una modalitat inèdita de vaselina de Manu del Moral ha estat a punt de suposar la igualada al minut 56. Cinc minut abans un xut ras seu blocat per Rui Silva ja havia aixecat aplaudiments a la graderia. Tanmateix, Martín l’ha substituit al minut 67 donant entrada a Luis Suárez. El tècnic entenia que calia sacsejar el partit, si bé la lesió de Coris al minut 74 no figurava als plans. Perdomo ha pres el relleu sense modificar el sistema, que sí ha variant cap al 4-4-2 amb l’entrada d’Uche per un bon Javi Márquez.

Els canvis, tanmateix, arribaven ja enmig d’un partit sense dominador clar, indecís i de peu canviat. El Granada no ha volgut arriscar, ha empaquetat tot intent de lluir i s’ha dedicat a fer passar els minuts. Tot i amb això, el Nàstic no ha baixat els braços. Una bona centrada des de la dreta de l’atac grana de Perdomo ha estat rematada de cap per Uche. La pilota ha sortit a prop del pal dret de Rui Silva. L’únc remarcable fins al final ha estat la grogua per Albentosa, que es perdrà per acumulació de targetes el proper partit dels granes contra l’Extremadura. Una oportunitat d’or per confirmar les bones sensacions deixades avui. Perquè si s’ha de sortir del pou ha de ser per mèrits propis, per molt que sembli massa fàcil xiular contra el Nàstic (ni un penalti a favor en el que portem de temporada).

Gimnàstic: Bernabé, Coris (Omar Perdomo, minut 74), Djetei, Albentosa, Salva, Abraham, Márquez (Uche, minut 79), Imanol, Viti, Barreiro i Del Moral (Luis Suárez, minut 67).

Banqueta: Becerra, Jiménez, Uche, Omar Perdomo, Cadamuro, Luis Suárez i Montero.

Granada CF: Rui Silva, Víctor Díaz, Germán, Martínez, Quini, Fede S. Emeterio, Montoro (Alberto Martín, minut 83), Vadillo (Fede Vico, minut 63), Pozo, Puertas i Adrián Ramos (Rodri, minut 71).

Banqueta: Aaron, Rodri, Fede Vico, Nico Aguirre, Alberto Martín, Juancho i Carlos Neva.

Àrbitre: Gorka Sagués Oscoz (col·legi basc).

Targetes grogues: Fede S. Emeterio, minut 26; Montoro, minut 51; Manu Barreiro, minut 61; Luis Suárez, minut 76; Albentosa, minut 90 (es perd el proper partit contra l’Extremadura per acumulació de targetes).

L’àrbitre ha expulsat de la banqueta el preparador físic del Nàstic, Javi Ramos, per protestar al minut 36.

Gols: 0-1, Pozo (minut 35).