.

Els grana s’han desfet dels valencians al descompte. Foto: Nàstic

Brutal. Sobre la botzina i després que el rival hagués tingut una ocasió per emmarcar per haver guanyat el partit. El Nàstic s’ha tret l’espina dolorosa de Castelló, on la setmana passada va perdre al descompte quan semblava que l’empat era inamovible, i ho ha fet d’una manera cruel, tràgica… per al rival, que ha passat en dos minuts de la possible victòria a domicili a no poder assaborir ni l’empat. Un gol de Rueda fruit d’una falta, la penúltima acció del partit, ha consagrat la remuntada del Nàstic contra el Valencia Mestalla. Én 45 minuts ha capgirat el 0-1 amb què els valencians havien anat al descans.

Els grana han repetit un bon partit. Aquest Nàstic és un altre equip, més segur, més valent, més incisiu, que no s’arronsa amb un gol en contra, una tònica que era habitual aquesta temporada. Abans de l’era Seligrat, rebre un gol -habitualment als inicis de l’encintre- era sinònim de derrota final. Ara no té res a veure un equip amb l’altre.

El conjunt de Seligrat té fama de conservador, d’esperar per arrencar al contracop. Avui, novament no ha estat així. Els tarragonins han dominat de punta a punta el partit i només la sempiterna falta de gol li ha complicat al matx fins a les darreries, més amb baixes sensibles. Gerard Oliva és un puntal a dalt, però li costa encarar la porteria contrària. La mitja i la davantera recargolen les jugades fins a buscar una ocasió tan clara que no arriba mai. Hi ha por, pànic, a xutar de lluny. El Nàstic aborda molt bé les bandes, tan dreta com esquerra, on és molt perillós a les centrades, però navega -de moment- intentant entrar pel centre.

Bonilla avisaria al minut 18 amb un xut al pal i Fran Carbia remataria una centrada enviant la bimba a ran de pal als darrers minuts de la primera part

En aquestes estava l’equip, oferint bones combinacions i una ambició de gol, que ha arribat la sorpresa en el primer contracop visitant. Musah, un criminal a l’àrea contrària, s’ha fabricat una jugada de Ronaldo -de l’antic Ronaldo-, driblant a dos defendes en una contra de llibre i ha marcat un golàs pel pal llarg. Res a dir. Acabava la primera part d’una manera impensable, però a la represa el partit ha començat de zero. Absolutament llençat el Nàstic a l’àrea contrària, amb un Javi Márquez imperial, ha empatat als tres minuts de al represa, en un autogol dels valencians. Avui la sort li ha estat molt favorable al Nàstic, ha pescat un autogol rival i ha fet el de la victòria al descompte. Això sí, els valencians han comès grandioses errades en contratacs mortals. Li han perdonat la vida als grana.

L’obligatorietat de remuntar deixava l’esquena lliure a un rival que és letal a la contra. Però els grana han tingut els déus de cara. Fins a tres ocasions clares de gol han fallat els davanters valencians. Primer era Jordi Sánchez, qui rebia una assistència de Musah en la frontal i tot sol errava l’1 a 2. Després, ell mateix es treuria un fort xut que lleparia el travesser en el minut 72. Fran Carbia donaria la resposta, rematant acrobàticament dins l’àrea en una ocasió que salvaria Rivero quan ja es cantava gol. I ha arribat el moment dramàtic: el visitant Escobar es quedava sol davant Bernabé, i al minut 90, incomprensiblement, enviaria fora la bimba. Se salvava de la derrota el Nàstic, que forçaria una falta perillosa per banda esquerra de l’atac en temps de descompte, que provocaria un gran ennuig de l’entrenador rival, que s’ho olorava. Treuria Bonilla al punt de penal i Rueda remataria a gol amb la cama dreta després d’un mal rebuig visitant. Remuntada consumada.