.

Álvaro Vázquez, celebrant el gol

El Nàstic ha encadenat dues victòries seguides a casa i avui, contra un rival de pes que apreta per pujar a Primera, ha marcat territori amb un domini clar a la primera part. Un gol in extremis d’Álvaro Vázquez ha sentenciat un xoc que semblava condemnat a l’empat o potser a patir en els darrers minuts. Els grana es desmarquen sis punts del descens.

L’equip de Nano Rivas es presentaven d’entrada amb una davantera sense Barreiro ni Uche, i sabent que la Cultural havia escurçat els punts per entrar en descens, en haver guanyat al Miniestadi. Dia de retrobaments: Luis César no havia aconseguit guanyar mai contra el Nàstic. També Luismi, exgrana, vestiria avui de morat. Davant un repte, el golejador de la categoria, Jaime Mata, 26 gols en 31 partits disputats. Nano Rivas repetia aliniació després de la contundent victòria contra el Lugo, amb l’únic canvi de Juan Muñiz per Tete Morente.

La primera mitja hora el Nàstic oferia una imatge totalment diferent de l’habitual: pressing sobre el rival, accions ràpides, bones combinacions i ocasions de gol. El darrer quart d’hora, posaria el fre i seria el Valladolid qui començaria a generar opcions.

Als dos minuts Jean Luc entrava amb perill a l’àrea en jugada personal i creava la primera opció. Els grana mostraven prestància als minuts inicials, sumant la inèrcia positiva de la golejada anterior a casa.

Gran jugada d’estratègia en una falta penjada per Juan Muñiz als deu minuts, amb centrada posterior de Xavi Molina que no trobava rematador gràcies a la intervenció en l’últim moment de Jaime Mata.

Immediatament després, Kakabadze tenia l’1-0 en el primer córner del partit a centrada de Tejera, també com en l’anterior, en jugada d’estratègia. Segon córner i Alvaro Vázquez rebia en bona posició i rematava de nou a córner. El setge grana sumaria cinc córners consecutius. S’olorava el gol quan encara no duiem 15 minuts de joc.

Un Nàstic sense mostrar dubtes, duia el control del partit, pressionant la sortida dels castellans i creant ocasions, de manera que davanters rivals com Plano o Míchel havien de dedicar-se més a defensar.

Li costaria mitja hora al Valladolid fer la primera jugada d’atac mitjanament clara, buscant l’acció del perillós Mata. Un minut després el mateix Mata tenia una bona ocasió, però rematava malament i Dimitrievski l’aturava. Alvaro Vázquez respondria al minut 33 amb la millor opció per marcar, un remat ràpid i ras que Masip aturava sota pals.

Maikel Mesa combinava molt bé amb Tejera i rematava fora en la següent ocasió. Fallava molt l’equip manxec en defensa. Tenia ocasions el Nàstic, però el Valladolid exercia més control després d’haver-se passat mitja hora en mans dels tarragonins. Mata tenia una bona opció als darrers minuts i els castellans començaven a sentir-se còmodes.

Els darrers minuts de la primera part havia despertat el Valladolid i el Nàstic patia, com li passava a Muñiz en defensa, mentre els castellans intercanviaven els extrems per fer més efectives les seves accions ofensives. Acabaven els primers 45 minuts amb les espases ben amunt, però amb un Nàstic il·lusionant.

Tres ocasions de gol en tres minuts

La segona part es presentava més oberta. Renunciava a pressionar el Nàstic i en una gran jugada al primer toc, amb robo de pilota, Mikel Mesa l’enviava a Juan Muñiz que tenia una gradissima ocasió, que salvava la defensa rival a darrer instant. En la següent, Muñiz la cedia a Mesa, que de nou tenia l’1-0. Sense deixar respirar, tornava a l’atac el Nàstic i Alvaro Vázquez rematava malament a una bona centrada de Jean Luc. En tres minuts, tres ocasions clares de gol.

Plano feia un xut perillós en una pilota perduda després que el Valladolid hagués passat uns molt mals moments. Minuts després els castellans tenia el gol un Gianniotas que acabava de sortir al camp. Responia Álvaro Vázquez amb un remat alt des de fora de l’àrea. S’obria el partit amb uns minuts d’intercanvi de cops, amb opcions per Jaime Mata i per Álvaro Vázquez. El públic apretava donant suport a un Nàstic que començava a sentir-se cansat. En els darrers minuts dominava el Valladolid i no es tractava de perdre al final.

El Nàstic havia tingut opcions de gol durant tot el partit, i quan es cuinava l’empat,  arribava el gol del gran Álvaro Vázquez, en una jugada conduïda per ell i rematada a volea. En temps de descompte, Dimitrievski salvava l’empat a remat mortal de Mata.

La victòria grana sumada a la posterior derrota del Reus Deportiu al Molinón (2-1) han situat per primera vegada a la temporada els grana per davant dels reusencs en la classificació general, 42 a 41 punts.