.

Els gols locals han arribat al darrer tram de la primera meitat i poc després de l’inici de la segona. Foto: Nàstic

El Nàstic no només ha perdut aquest diumenge un partit assequible al camp del San Fernando CD Isleño (2-0), sumant així la tercera derrota de la lliga. També ha abandonat la posició de play-off d’ascens que havia mantingut en les darreres sis jornades. Ara és provisionalment setè, a l’espera de com evoluciona una jornada que podria acabar amb els tarragonins en desè lloc. El culpable, un equip que estava en posicions de descens i que encara no havia guanyat un encontre a casa. La matinal ha sortit tan torta que Manu García ha acabat expulsat després d’intentar aturar in extremis una jugada local que feia olor ja de golejada. Una baixa segura i sensible davant l’UCAM Múrcia, fruit d’una de les pitjors representacions granes aquesta temporada només comparable al dia de l’Andorra.

La primera meitat s’ha encetat amb motius per l’esperança. Al minut 6 Fran Carbia ha espantat el porter local amb una penetració i llançament que Perales ha rebutjat com ha pogut. El rebuig ha caigut als peus de Pablo Fernández al punt de penal i el seu xut ha estat desviat de cap per Martí Crespí literalment damunt la línia de gol. Tot just un minut després Trauré es lesionava al genoll i Nacho Castro havia d’escurar l’olla de la banqueta per recompondre una línia defensiva plena de baixes fent entrar Ayala. Semblava que només calia esperar perquè els andalusos acabessin onejant la bandera blanca.

Ara bé, les bones sensacions d’inici se les ha anat emportant el vent que bufava a l’Iberoamericano. El Nàstic, davant el consentiment del San Fernando còmode al búnquer, intentava mantenir la pilota no tant per atacar sinó com a millor manera de fer-se amb el control de l’encontre. Però amb el pas dels minuts s’ha anat fent evident l’esvoranc defensiu de la banda dreta, amb Pol Domingo i Albarrán (que entrava per primer cop a l’onze titular) fent aigües. Al minut 28 Manu García tornava a fer-se valdre com imprescindible anul·lant una combinació entre Dopi i Manu Moreno. Poc després l’àrbitre ajudava tancant els ulls a unes més que possibles mans de Pol Domingo dins l’àrea. L’intercanvi de cops no convenia als visitants, i al minut 40 Callejón pitjava l’accelerador per la banda. Manu García tornava a fer miracles, encara que el rebuig de loteria tenia com a beneficiari un Dopi que havia anat seguint la jugada i rematava plàcidament a gol.

La segona meitat s’obria amb Pol Ballesteros damunt del camp en substitució de Ribelles i portant perill en qüestió de segons. Un miratge, perquè al minut 49 Biabiany feia el segon aprofitant una falta lateral. D’aquí fins al final, el currículum grana només afegia una mitja volta de Pablo Fernández al minut 64 i poc més Al minut 73 Manu García intentava tapar els forats de la defensa amb una sortida desesperada fora de l’àrea i es guanyava una vermella merescuda en un dia per oblidar. O potser per tenir present durant la pròxima setmana, perquè cal solucionar tantes coses que la llibreta de Raül Agné s’haurà quedat sense fulls.

Alineacions:

San Fernando CD Isleño: Perales; Marc Carbó, Biabiany, Juanmi Callejón, Martí Crespí, Manu Moreno (Gerard Vergé, minut 86), Bicho; Djak Traoré (Sergio Ayala, minut 8), Sergio Cortés, Juan Agüero, Dopi (Francis Ferrón, minut 67).

Banqueta: Matías Ramos, Fabio Eguelfi, Sergio Ayala, Francis Ferrón, Gerard Vergé, Juan Rodríguez, Luka Cveticanin, Andrés Passerro, Isaac Udoh, Guido Licheri.

Nàstic: Manu García; Joan Oriol, Aythami, Pol Domingo, Albarrán (Gonzi, minut; Ribelles (Pol Ballesteros, descans), Fullana (Jannick, minut 84), Bonilla, Robert Simon; Fran Carbia (Pedro Martín, minut 56), Pablo Fernández (Pol Prats, minut 84).

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, Pedro, Pol Ballesteros, Pol Prats, Nil, Jannick, Karim, Óscar Sanz.

Targetes grogues: Juan Agüero (minut 34); Pablo Fernández (minut 39); Sergio Cortés (minut 72)

Targeta vermella: Manu García (minut 73)

Gols: 1-0, Dopi (minut 40); 2-0 Biabiany (minut 49).