.

El Nàstic es troba, amb 43 punts, a només un del descens que marca el Còrdova amb 42.

Contra un equip ple de joventut inexperta, baixada de categoria però plena d’il·lusió per agradar, el Nàstic no només ha desaprofitat l’enèsima oportunitat de gravar sobre pedra la seva permanència. Han disparat les alarmes que alerten del rumb a Segona B en una nau acostumada a pitjar el botó d’ejecció del pilot quan surt fum dels motors. Comença el compte enrere per decidir el futur de Nano Rivas a la banqueta. Les decisions han de ser ràpides i la setmana és curta, perquè el següent partit és dissabte i el calendari que resta (tres jornades) és de traca.

La derrota per 1-0 contra el Sevilla Atlético treu credibilitat a un equip que arriba a la fase decisiva de la temporada buit d’idees: tanta pressió psicològica i tan poca pressió al rival… I de gols: zero en cinc partits. I de sistema: defensa d’inici de tres, amb Javi Jiménez al centre per la lesió d’Arzo durant l’escalfament, Barreiro entrant per Suzuki a la segona meitat per embolicar-ho tot i el millor, Tete Morente, suplent i sortint de la banqueta al minut 60. I de punteria: Dumitru ha llençat al pal esquerre davant la passivitat dels locals al minut 40. I res més, a banda d’una rematada de Mesa al 82…

Un punt de quinze possibles (l’última victòria és l’1-0 contra el Valladolid a casa, quan a sis punts del descens tot semblava dat i beneit) ha fet tornar la tremolor de cames tant als jugadors com a la zona noble del club. Al capdavall, per menys (1 de 12) Lluís Carreras ja estava fora a l’inici de temporada. I llavors, és a dir l’any passat, es volia evitar precisament això. És a dir, donar la sensació de no saber com gestionar un vestidor.

El partit, per posar-li un nom, cal dimensionar-lo amb els dels rivals directes. Mentre els granes feien poc més que el ridícul contra el cuer, com també l’havien fet contra el Lorca, el Còrdova guanyava al camp del Rayo (1-2) i el Barça B feia el mateix al de l’Sporting per 2-3. Resultat final de la jornada, quan en falten només tres: El Nàstic suma 43 punts i els andalusos marquen el descens… a només un punt (42). Els blau-granes, per la seva banda, es resisteixen a ensenyar la bandera blanca. De morts i enterrats fa un mes, ara es troben a tir dels tarragonins (40).

La crònica estricta del que ha passat al partit es resumeix en una frase: Pozo s’ha tret de sobre Suzuki i Molina al minut 66 per passar la pilota a Lara, que entrava sol per marcar el gol de la victòria local. El relat del què espera a l’entitat tarragonina dona, en canvi per a molt. Però per no fer-ho massa llarg, només un repàs al calendari: Cultural Leonesa aquest dissabte (drama perquè un altre dels presumptes cadàvers supera ara en dos punts al Nàstic a la classificació) i després, Huesca i Rayo, en una particular versió del concurs de focs artificials sense Miracle a la vista que pot acabar cremant la pólvora que dispara la paciència. La dels aficionats respecte a com funcionen algunes coses.

Abraham: “Estem dins de la merda”

Tot just xiulat el final del partit, el president Josep Maria Andreu, i els pesos pesants de la directiva i de la secretaria esportiva (Lluís Fabregas, Jordi Virgili i Emilio Viqueira) s’han reunit amb cares llargues i telèfons treient fum. I les declaracions dels jugadors als micròfons de Tarragona Ràdio eren el suficientment explicatives per si soles. Abraham no tenia cap problema en reconèixer que “estem dins de la merda. El vestidor està molt fotut i afectat, però no ens podem rendir. El missatge que hem de llançar a l’afició de cara a dissabte és que sí que es pot”. Per la seva banda, el capità Xavi Molina, que no ha entrat a respondre sobre la conveniència de destituir Ribas o no, afirmava que el que està passant “no té explicació. No som capaços de guanayr a cap rival. Al camp les coses no en ssurten i hem de buscar una solució ja! Ens hem posat en problemes gordos“.

Sevilla Atlético: Juan Soriano; Chacartegui; Javi Vázquez; David Carmona; González; Fede; Mena (Genaro, minut 78); Viedma (Lara, minut 63); Diego (Yan Eteki, minut 68); Cantalapiedra i Pozo.

Banqueta: Ondoa; Aburjania; Yan Eteki; Genaro; Lara; Miguel Martín i Pejiño.

Nàstic: Dimitrievski; Kakabadze (Tete Morente, minut 60); Javi Jiménez; Suzuki (Barreiro, minut 73); Molina; Abraham; Gaztañaga; Tejera (Matilla, minut 82); Mesa; Dumitru i Uche.

Banqueta: Bernabé Barragan; Pleguezuelo; Javi Márquez; Javi Matilla; Tete Morente; Dongou i Manu Barreiro.

Targeta groga: Matilla, (minut 86).

Gol: 1-0, Lara (minut 66)