.

El Nàstic ha segellat la categoria amb un empat que sap a glòria. Foto: Nàstic

El Nàstic ha salvat la categoria després d’una temporada erràtica i decepcionant, en la que de nou les esperances estaven posades en l’ascens de categoria. Ni ascens ni play off. Un empat molt meritori al camp de l’Amorebieta, que s’ho jugava tot però per dalt, dona la tranquil.litat definitiva a falta d’una jornada i deixa a tocar la possibilitat de classificar-se per la Copa del Rei, on enguany sí va fer un bon paper, caient finalment davant el finalista Osasuna.

Un gol d’Alex Quintanilla ha igualat un partit que els locals havien posat en franquícia amb l’1-0 de Jáuregui. Els locals, que veien com el camp de l’Urrtitxe estava a vessar esperant una victòria que els otorgués l’ascens, feien encara més petit el camp sortint a morir i complicant la vida als tarragonins. Així, Manu García evitaria el primer gol de l’Amorebieta en un à a mà amb Pradera. Manu l’enviaria a córner i d’aquest naixeria el gol local, quan justament Jáuregui recolliria una pilota solta que Pablo no havia refusat bé, i avançaria els locals.

Abans d’acabar la primera part, però, Quintanilla remataria suaument una falta centrada per Trilles al segon pal i feia callar l’estadi basc amb l’empat. A la segona part l’Amorebieta, obligat a marcar per firmar la primera posició, va anar baixant pistonada i es va perdre en intents frustrats. El Nàstic aguantaria bé la tímida embranzida local i se’n sortiriar dignament posant el punt i final d’una temporada gens brillant.