.

El partit d’aquest diumenge ha comptat amb molt de públic familiar gràcies a les activitats organitzades pel club prèvies a l’encontre. L’assistència oficial s’ha fixat en 5.231 persones. Foto: Nàstic

El Nàstic continua fent història a casa. Després d’una primera part espessa i una segona elèctrica, el Nàstic ha aconseguit davant el Linares la cinquena victòria consecutiva al Nou Estadi gràcies a dos gols a pilota aturada transformats per Quintanilla (el seu primer de la temporada) al minut 64 i Pablo Fernández al 72, i una pentinada al pal llarg de Carbia (el tercer en el que portem de lliga) al 73. Tots ells, amb Bonilla com a origen i Ribelles ajudant a perllongar en els dos primers. El 3-1 de Copete a segons del final ha estat una anècdota. Cal posar en marxa el Cine Exin per poder trobar un registre similar, que es remunta a la temporada 65-66 amb el Nàstic a Tercera Divisió, l’estadi a l’Avinguda Catalunya i el Renault 8 fent furor per les carreteres. Els tarragonins són ara com ara tercers amb 17 punts, si bé poden baixar una posició depenent del resultat de l’Albacete. Per davant d’ells l’Atlético Baleares ocupa la segona posició amb 19 i un intractable Vila-real B governa la galàxia com si fos l’Estrella de la Mort amb 25 punts.

La punteria grana i la capacitat per treure rendiment a jugades d’estratègia han estat el més destacat de la matinal, després d’un inici mal gestionat i en què el tercer per la cua ha estat molt digne. De fet, la seva ambició ha estat la seva perdició. Amb una defensa que deixava forats perquè no en saben més i amb la necessitat de redreçar una temporada caòtica puntuant com més aviat millor, els tarragonins han resolt a la represa sense pietat establint un marcador que, en realitat, ha estat un pèl fictici.

Amb l’entrada a l’onze titular de Fullana per primer cop des del partit contra el Real Madrid Castilla, un Pedro del Campo lesionat i Cirkovic encara a la graderia tot i tenir resolts els problemes de trànsfer, Raül Agné ha mantingut el sistema tradicional seleccionant per l’atac la parella que més varietat i efectivitat aporta a priori, Edgard i Carbia. Ara bé, si la intenció era deixar clara la clara diferència de punts existent a la taula des del primer minut, alguna cosa ha sortit malament molt abans que Edgard hagués de deixar lesionat el camp (una primera avaluació parla de pinçament de menisc) al minut 36. El màxim golejador grana deixava pas a Pablo Fernández i abandonava un equip gris, que no ha sabia llegir el partit tot i reclamar dos possibles penals amb Robert Simon com a protagonista. El segon, al minut 44, bastant indiscutible.

El Linares ha sorprès avançant línies i pressionant la sortida de pilota, confiant en la capacitat golejadora d’Hugo Díaz. Per sort, una presumpció sense base perquè el davanter andalús ha fallat més que una escopeta de fira. Alimentat per Barbosa i Luis Castillo per una banda en què Pol Domingo ho ha passat molt malament, l’atacant ha tingut la primera gran oportunitat al minut 20. Una centrada mil·limètrica ha estat mal resolta per l’esperança ofensiva visitant davant Manu García. El porter tarragoní també ha hagut d’intervenir dos minuts més tard per allunyar un llançament sec de Luis Castillo, que repetiria dos minuts més tard amb un altre xut que sortia a pams del travesser. Amb la jugada arribaven els primers i únics xiulets de la graderia.

El Nàstic ha portat el poc perill que ha generat en contracops. Amb un Carbia amb ganes de mossegar i que al minut 6 gairebé fa gol en una jugada còmica de Nauzet, les arrancades de Robert Simon han estat l’única targeta de presentació davant la porteria visitant. Les combinacions amb Edgard, mentre ha estat damunt del terreny de joc, facilitaven superar línies rivals. Enmig d’una breu fase de domini local, al minut 27 una pilota signada per Jannick sortia llepant el pal esquerre de Nauzet. Ara bé, els andalusos han replicat al 35 amb una gardela de Fran Carnicer que ha sortit també fregant el pal esquerre de Manu García.

Taules al descans i males vibracions que han continuat tot just a la represa. Hugo Díaz veia com el peu de Manu García salvava el seu equip al minut 47. Però aquest ha estat el cant del cigne del Linares. Dos minuts més tard Carbia intentava sorprendre per alt Nauzet al minut 49 i al 57 Joan Oriol es plantava davant el porter gràcies a una paret de luxe amb Jannick. Escorat, el seu xut era finalment neutralitzat.

El partit estava passejant-se per un fil d’equilibrista. I la solució, com pràcticament sempre, ha vingut de la relació d’amor existent entre els jugadors tarragonins i les jugades a pilota aturada. L’entrada de Bonilla ha ajudat, sens dubte, perquè per això té un sisè sentit. El gol que calmava les aigües arribava d’un córner, que Quintanilla al segon pal ha recollit inventant-se una volea que suposava el final de la resistència andalusa. El 2-0, originat des de la mateixa cantonada, servia Pablo Fernández (“me n’he alegrat molt per ell, és un bona nano i ens ha canviat l’atac a millor”, admetria Agné en roda de premsa) per estrenar-se com golejador al minut 72. Enmig d’una borratxera de joc ofensiu i desinhibit (per fi), Carbia pentinava una centrada de Bonilla per fer el tercer. El gol de Copete, ajustat al pal, en temps afegit només servia per saber que el jugador andalús serà pare, encara que seria injust no ressaltar el bon estat de forma de Manu García. Al minut 89 havia desbarat una oportunitat claríssima de Sanchidrian, i això que s’havia negat a ser substituït tot i tenir molèsties als isquios. Perquè tan important és saber pegar com saber guardar la roba.

Alineacions

Nàstic: Manu García; Pol Domingo (Pol Prats, minut 80); Quintanilla; Aythami; Joan Oriol; Ribelles; Fullana; Robert Simon; Jannick Bonilla, minut 58); Edgard Hernández (Pablo Fernández, minut 35); Fran Carbia (Pedro Martín, minut 80).

Banqueta: Gonzi; Venetikidis; Albarrán; Bonilla; Trilles; Pedro Martín; Pol Ballesteros; Pol Prats; Nil; Pablo Fernández; Karim; Óscar Sanz.

Linares Deportivo: Nauzet Pérez; Dani Perejon; Fran Lara; Josema; A. Barbosa (Lolo Guerrero, minut 66); Sanchidrian; Rodri; Meléndez (Ion Etxaniz, minut 66); Luis Castillo (Fede, minut 82); Hugo Díaz (Copete, minut 82); Fran Carnicer (Migue Marín, minut 66).

Banqueta: Ernesto (PS); David Luna; Migue Marín; Ion Etxaniz; Lolo Guerrero; Nando Copete; Andriu; Fede Olivera.

Targetes grogues: Ribelles (minut 50); Luis Castillo (minut 59).

Gols: 1-0, Quintanilla (minut 64); 2-0, Pablo Fernández (minut 72); 3-0, Carbia (minut 73); 3-1, Copete (minut 90 + 4).

Una matinal prèvia plena d’activitats

La jornada ha arrencat amb activitats infantils i també familiars a les instal·lacions del Nou Estadi. A partir de les 9.30 hores, els voltants del Nou Estadi han comptat amb una gran oferta d’activitats de la mà de Salting Tarraco i el Nàstic per a que tots els menors de 15 anys gaudeixin de l’esport. També per als majors, que han pogut participar en l’esmorzar popular al Bar de l’Estadi.