.

El Nàstic és tricampió. Foto: Nàstic

El Nàstic s’ha proclamat campió de la Copa Catalunya per tercera vegada en la seva història en derrotar en la final al Girona en la tanda de penals (4-3). Tots dos equips han disposat de clares ocasions per trencar el partit abans, però el punt fatídic ha decidit la competició. Perales ha aturat el penal de Pablo Marí i Giner no ha fallat en el llançament definitiu.

Com ja s’havia anunciat, Merino apostava per un onze amb jugadors menys habituals i amb Achille a la banqueta. El Nàstic tindria el control del joc en els primers 20 minuts, amb bones combinacions entre Muñiz, Uche i un actiu Jean Luc. La primera gran ocasió la refusava René, després d’un cop de cap d’Uche al servei de falta de Muñiz.

De mica en mica, però, el Girona s’espolsava el domini i començava a inquietar la porteria avui defensada per Perales. De fet, el porter de la Pobla salvava el primer gol en treure una bona mà per refusar una rematada d’Eloi en un ràpid contraatac a la mitja hora de joc. Posteriorment, Cámara tenia una gran ocasió xutant lliure de marca dins de l’àrea, però el seu xut marxava fora llepant el pal. Amb l’empat a zero s’arribava al descans.

La segona meitat començava amb dues ocasions clares per part de Nàstic. Només s’havia jugat un minut i Uche tenia la millor pilota del partit per obrir la llauna, però es trobava amb una extraordinària mà de René. I dos minuts després, era Jose Carlos qui buscava massa la rosca i el seu llançament marxava desviat per poc.

Amb el pas dels minuts, l’encontre es tornava a equilibrar, però els de Machín feien un pas més amb l’entrada de pesos pesants com Sandaza, Portu o Longo. Per contra, el Nàstic tant sols feia dos canvis per problemes físics de Ruxi i Gerard Valentín. Tot i això, l’ocasió més clara seria per als grana mitjançant un llançament de falta de Juan Muñiz al 90, que René enviava a córner. Per tant, la Copa Catalunya es decidiria als penals.

Fitxa tècnica:

Nàstic: Perales, Ferran Giner, Ruxi (Figueras 71′), Xavi Molina, Gerard Valentín (Gabri Vidal 75′), Zahibo, Vadillo, Juan Muñiz, Jean Luc, José Carlos i Uche.

Girona: René, P. Marí, Eloi Amagat, Aday (Portu 85′), Rubén Alcaraz (Granell 85′), Cristian (Chele 85′), Cifuentes (Longo 85′), Sanchón (Sandaza 65′), Kiko Olivas, Cámara (Coris 65′) i Carbó.

Àrbitre: Òscar Sauleda. Ha amonestat al local Jose Carlos (87′) i al visitant Sandaza (85′).

Gols: Tanda de penals: 0-1, Granell; falla Uche; 0-2, Sandaza; 1-2, Muñiz; falla Longo; 2-2, Jose Carlos; 2-3, Eloi Amagat; 3-3, Xavi Molina; falla Pablo Marí; 4-3, Ferran Giner.

Incidències: Partit corresponent a la Final de la 28ena Copa Catalunya disputat al Municipal d’Olot davant 3.3317 espectadors.