.

Els grana, avui de segona equipació, donant-se ànims

El Nàstic ha perdut per 2-0 a Mallorca amb un resultat excessiu donades les virtuts que ha mostrat en diferents moments del xoc. Els grana han mudat la pell. Almenys en actitud, és un altre Nàstic, res a veure amb la temporda que portava fins que Quique Martin ha aterrat a l’equip. Optimisme vital, intensitat defensiva, contres ràpides, batalla a l’àrea contrària amb un Barreiro cada cop més protagonista, un Luis Suárez que és peça clau i un Javi Márquez que s’està fent amo del mig camp. Però no ha estat suficient, no ha generat gairebé ocasions; li cal més al Nàstic.

Un gol a la mitja hora en jugada d’estratègia i el remat als darrers minuts en una contra genial de l’exgrana Lago Junior han donat el triomf a un molt bon Mallorca, però els illencs han hagut de patir una pressió constant d’un Nàstic que no s’ha rendit en cap moment fins que ha rebut el segon gol. No l’ha acompanyat la sort tampoc, amb la prompta lesió de Suárez i la posterior de Sebas Coris.

Partit de cloenda de l’any i segona sortida consecutiva després de la gran victòria a Almendralejo. El Nàstic es trobaria un vendaval mallorquí en l’arrencada, però exposaria una actitud similar a la viscuda a Extremadura: intensa, vibrant, buscant robar la pilota per fabricar la contra. Enrique Martín seguia amb la base d’una defensa de quatre i buscant el contracop. La clau de nou seria la intensitat defensiva.

Als dos minuts, primer avís del Mallorca amb una centrada de Lago Junior per la banda dreta i un remat alt en volea. Poc després, Alex López rematava fregant el travesser al minut 8 de nou gràcies a una centrada directa. Vuit minuts i dos remats francs.

Futbol elèctric del Mallorca amb un Lago Junior molt motivat a la banda esquerra. Els grana perdien la pilota al moment de recuperar-la davant la pressió del rival. Tractava de buscar oxigen el Nàstic, però els centrals locals encadenaven ràpides combinacions que acabaven a l’àrea grana amb una sensació de perill constant, tot i que sense generar ocasions clares.

En una jugada ben elaborada pels grana en treien un córner i del no res Barreiro empalmava una espectacular volea que sortia fora. Bona acció.

Al minut 30 arribava l’1-0. Estupiñán rematava des de fora l’àrea una falta d’estratègia. Transicions ràpides, combinacions elèctriques dificultaven la reacció grana. Hi havia detalls, però: la pressió grana en accions de la defensa mallorquina era constant, una intensitat que no es va veure a domicili en les primers jornades amb Quique Martín com a entrenador.

D’una bona pressió de la davantera grana sortia la contra buscada: Suárez recollia la pilota i iniciava una gran carrera marca de la casa, que salvava Valjent en el darrer instant, quan ja encarava l’u contra u. L’esforç, però, li costaria al colombià una lesió muscular i un inoportú canvi quan el Nàstic anava perdent i més el necesitava. Sebas Coris el substituïria.

Tornava a sortir endollat el Mallorca a la segona part. Dani Rodríguez l’engaltava des de fora l’àrea i Bernabé l’aturava en una bona opció. Els grana continuaven mostrant bona actitud en la pressió i el robatori de pilota. Quique Martín posava pólvora treient Uche al minut 60 per Manu del Moral, discret aquesta nit mallorquina. El Nàstic s’acostava més a l’àrea local i generava sensació de perill, amb un Javi Márquez com a organitzador i gran passador, un Barreiro que donava una gran versió d’ell mateix. Salva i Fali aconseguien que el Mallorca no generés perill.

Nou contratemps: Sebas Coris, també lesionat, havia de ser substituït només als 24 minuts d’haver sortit al camp en substitució de Suárez. El Mallorca tornava a generar molt bones combinacions. La qualitat del planter es notava. Aconseguien els mallorquins frenar l’atac grana i demostraven més solvència física en el darrer tram del partit. Arribaria el segon i definitiu gol després d’una sensacional jugada per l’esquerra de Lago Junior, que centrava i Stoichkov batia Barragán a porta buida.