.

Un moment del partit. Foto: Cedida

El Nàstic ha caigut a setzens de final de la Copa del Rey en un partit èpic que ha estat a punt de ser pura glòria per als grana. Davant de 8.282 espectadors, el rècord de la temporada, els granes han aconseguit girar un partit que ha començat perdent i forçar la pròrroga davant un primera com l’Osasuna.

Una incomprensible expulsió de Pablo Fernández per protestar ha tallat la ratxa grana el darrer tram del partit, i una jugada de mala sort en la segona part de la pròrroga ha donat la victòria als de Pamplona amb un gol del grana Éric Montes en pròpia porta, després d’un refús.

El Nàstic ha començat bé el partit, contenint el joc des del darrere i creant ocasions, sobretot a pilota parada. Al minut 9’ ha arribat la primera oportunitat per als granes. Una assistència de Javier Bonilla amb un centre a l’àrea després d’un servei de córner ha arribat fins a Éric Montes, que ha rematat de cap des del centre de l’àrea i la pilota ha sortit fregant el travesser.

Poc després, al minut 12, Chimy Ávila, amb una pilota al pal, ha creat la primera ocasió per a l’Osasuna. I tres minuts després, al minut 15’, Kike García ha avançat els de Pamplona en el marcador amb un llançament amb la dreta, des del centre de l’àrea, que ha entrat fins al fons de la xarxa al costat del pal esquerre.

Kike García ha estat l'autor del primer gol de l'Osasuna. Foto: C.A. Osasuna

Kike García ha estat l’autor del primer gol de l’Osasuna. Foto: C.A. Osasuna

A partir d’aleshores, els granes s’han desdibuixat i no han aconseguit tornar al partit fins passat el minut 30’. Al 21’ Kike García ha tingut una nova ocasió, amb una rematada amb la cama dreta des del centre de l’àrea, que ha passat molt a prop del pal esquerre, però ha marxat lleugerament desviada.

Quan quedava menys d’un quart d’hora per a la mitja part, el Nàstic s’ha tornat a posar les piles i ha aconseguit crear ocasions de gol. La primera, al minut 34’, amb una centrada de Marc Álvarez, que ha refusat Peña per evitar el gol. Deu minuts més tard, Josema ha fallat una rematada després d’un llançament amb el cap des del centre de l’àrea. La pilota s’ha perdut pel costat esquerre de la porteria. Poc després, Guillermo ha rematat de cap a boca de canó des del costat dret, però tampoc no hi ha hagut sort. I un minut abans que l’àrbitre assenyalés el temps de descans, l’ha tinguda Éric Montes, amb una bona rematada de cap que ha atrapat Sergio Herrera.

A l’inici de la segona part, el Nàstic ha arrencat amb molt bon ritme. Al minut 48’, una rematada per baix de Kike García ha estat atrapada pel porter grana. Dos minuts després, ho ha intentat Guillermo amb una rematada des de fora de l’àrea, que també ha estat rebutjada.

Al minut 61’ els granes han tingut una altra oportunitat. Pablo Fernández ha centrat enrere cap a Lupu, que ha rematat i ha posat l’esfèrica als núvols. Joan Oriol ho ha intentat deu minuts després amb un xut des de fora de l’àrea a assistència de Bonilla, però Sergio Herrera ha atrapat la pilota.

Al minut 78’, els de Raül Agné han tingut la seva recompensa. Després de diversos intents, finalment, el remat de cap de Pablo Fernández, a assistència de Pochettino, s’ha internat fins al fons de la xarxa empatant el partit.

Amb l’empat, els granes s’han crescut i al minut 81’, Andrei Lupu ha tingut el gol a tocar amb una rematada sota pals que ha aturat Herrera.

Al minut 84’, però, l’autor del gol grana, Pablo Fernández, ha vist la vermella directa per protesra, en una decisió carregada de polèmica, i el Nàstic s’ha quedat amb un jugador menys davant tot un Primera i esgotat per l’esforç.

Amb un més, l’Osasuna ha buscat el segon gol amb diversos centres de l’àrea en els últims minuts, però els granes han sabut defensar el resultat. Ja en temps de descompte, al minut 90+4’ un xut de Darko des de la frontal ha marxat alt i un minut després, rematada de Budimir, que ha anat fora.

Pròrroga
Amb l’1-1 ha començat la pròrroga, que ha estat un atac constant dels navarresos. Els jugadors granes han començat a acusar el cansament. Un home menys i dues categories de diferència eren prou motiu per deixar-se anar, però al minut 95’ Lupu ha etzibat un remat que ha aconseguit atrapar Herrera.

Poc després, al 99’, Abde ha tingut el segon gol de l’Osasuna, però el xut ha marxat fregant el pal. Poc abans d’acabar el primer temps de la pròrroga ha estat Moi Gómez qui l’ha tinguda. Abde ha arribat fins a la línia de fons i ha deixat un bon centre, però la rematada de Moi ha marxat fregant el pal.

Només començar la segona part de la pròrroga, ha vist targeta groga l’entrenador grana, Raül Agné, per protestar.

Al minut 110’ un xut de Moi Gómez l’ha atrapat Dani Parra amb molta seguretat. I al minut 112’ ha arribat un gerro d’aigua freda per als locals, el segon gol de l’Osasuna. Una jugada per la banda esquerra dels de Pamplona ha estat refusada per Èric Montes i la pilota ha acabat al fons de la porteria.

A partir d’aleshores, el Nàstic ho ha continuat intentant, però sense sort. Al minut 118, Pablo Ibáñez ha vist la vermella directa i l’Osasuna ha hagut de jugar els últims minuts amb deu jugadors, una expulsió que ja no ha servit de gaire per als granes.

Fitxa tècnica
Alineacions

Nàstic: Dani Parra, Bonilla (Nil Jiménez, 106’), Pol Domingo, Pedro del Campo (Ander Gorostidi, 46’), Montalvo, Josema (Quintanilla, 46’), Guillermo (Lupu, 59’), Joan Oriol, Marc Fernández, Montes Arce, Marc Álvarez (Maurizio Pocchettino, 72’).

Osasuna: Sergio Herrera, David García, Darko (Jon Moncayola, 90’), Chimy Ávila (Aimar, 67’), Kike Barja (Abde, 67’), Rubén García (Moi Gómez, 78’), R. Peña (Diego Moreno, 63’), Kike García (Budimir, 78’), Ibáñez, Manu Sánchez, Aridane.

Gols: 0-1, Kike García (15’); 1-1, Pablo Fernández (78’): 1-2, Èric Montes en pròpia porta (112’)

Àrbitre: Isidro Díaz de Mera Escuderos (Col·legi Castella la Manxa).

Targetes: Per part del Nàstic: Quintanilla (64’); Gorostidi (69’); Pablo Fernández- vermella directa (84’); Lupu (90+6’); Nil Jiménez (107’); Raül Agné (107’); per part de l’Osasuna: David García (40’); Rubén Peña (63’); Darko (73’); Pablo Ibáñez- vermella directa (118’).

Partit corresponent als setzens de finals de la Copa del Rey disputat al Nou Estadi Costa Daurada.