.

Centenars de tarragonins han seguit el partit des de la pantalla gegant de la Tabacalera. Foto: Oscar Puente

El Nàstic segueix la seva marxa triomfal… cap a la glòria. Fent el justet ha evitat rebre qualsevol gol a Ferrol i ha pogut defensar l’avantatge crucial del 2-0 de l’anada. Els grana ja són a les semifinals del play off d’ascens i avui, des de Tarragona, han tingut el suport de centenars de seguidors, que s’han acostat a la Tabacalera per seguir el partit per la pantalla gegant.

El partit ha començat amb una forta arrencada dels gallecs, animats per prop de 8.000 seguidors que convertien l’estadi en una olla a pressió. Pablo Rey la provava al primer minut i Manolo Reina l’enviava a córner.

Als vuit minuts tornava el perill a l’àrea del Nàstic en una entrada per la banda esquerra dels gallecs. Pablo Marí s’arrisca posant el cos i jugant-se el penal. Marí seria decisiu per evitar el gol gallec.

Un minut després una centrada perillosa de Marcos Álvarez l’enviava de cap a córner de manera providencial Pablo Marí. Apretava, apretava el Racing.

Un moment del partit

En 20 minuts el Ràcing portava tres córners llençats i mantenia l’ímpetu inicial, amb una absoluta possessió de la pilota. Apretava el Ràcing amb un xut de Dani Rodríguez que acabava a les mans de Reina. Poc abans, de nou Pablo Marí enviava a córner una perillosa centrada.

Corria el Nàstic el perill de rebre el primer gol davant la constant l’escomesa rival. No es trobava còmode i no aconseguia lligar jugades.

Als 37 minuts Reina salvava l’ocasió més clara en un centre-xut per la banda esquerra de Pumar. Necessitava el Nàstic que acabés la primera part amb l’empat a zero i així seria, però en 45 minuts no havia generat ni una ocasió de gol.

La segona part començava sense que el Racing llancés la cavalleria. Però els gallecs tenien la primera gran ocasió de la segona part en una centrada per l’esquerra que es passejava pel balcó de l’àrea, on l’agafava Comesaña de manera franca i Verdú la podia treure.

Poc després, Molina la treia quan el Racing tenia una clara ocasió a peus de Barreiro, al quart de la segona part. S’olorava el gol i el Nàstic patia.

Però passaven els mimuts i tornava a afluixar el Racing, que a la segona part funcionava a cops de rampell, però quan funcionava s’acostava el gol.

Fins al minut 30 de la segona part no arribava el primer xut grana entre els tres pals, un suau remat sense perill de Marcos.

Al tram final els jugadors gallecs estaven absolutament fosos, mentre el Nàstic treia David Querol pel Piojo Hernández. Es tractava d’aguantar l’empat a zero i els grana es mostraven molt més frescos. El Racing llançava la tovallola, entre rampells i agotament tan evident que la imatge dels locals caient a terra era patètica.