.

Aquest dimecres tocar recuperar el partit ajornat contra el Barça B i el diumenge es rep al Valladolid.

La contractació oficial de Rodri com entrenador del Nàstic pel que resta de temporada sembla que hagi estat una maledicció. A la derrota contra l’Alcorcón tot just després de la benedicció presidencial se li suma ara la patida aquest dissabte al camp del Lugo. Els gallecs ha demostrat que es poden fer les coses amb quatre canyes i una mica d’empenta i s’han trobat com qui no vol la cosa disputant el liderat de la categoria. Els granes corren el perill aquesta jornada de caure de nou en posicions de descens depenent de com vagi els resultats. I la setmana que s’enceta amb derrota torna a ser de traca. Amb un equip pendent de l’infermeria i jugadors recuperats a mitges perquè el ritme és de vals i no pas de rock and roll, aquest dimecres tocar recuperar el partit ajornat contra el Barça B i el diumenge es rep al Valladolid. Dos partits a casa, davant d’una afició estranyada davant de tanta bipolaritat.

Les baixes no han impedit presentar un onze titular gairebé habitual, si bé enganyós. Mesa hi era però arrossegava inactivitat i Zahibo no ha millorat el doble pivot defensiu fent parella amb un Gaztañaga superat. Com la resta de l’equip durant bona part de la primera meitat. Al minut 5 una relliscada de Perone permet al jugador argentí d’origen polonès Fydriszewski engaltar un xut que ha sortit a l’esquerra de la porteria tarragonina. El davanter gallec sabia connectar amb Seoane, el Lugo explotava les bandes i una pentinada d’Ignasi Miquel (minut 7) que era la suma de tot l’anterior ha anat fora després de llepar el pal esquerre. Cinc minuts més tard era Gaztañaga qui s’embolicava amb una pilota assassina procedent d’un company. Fydriszewski veia avançat Dimitrievski i, per sort, no veia Campillo entrant com una moto pel seu costat totalment sol, malaguanyant l’oportunitat.

El gol ha arribat al minut 26 en una jugada on la pilota ha anat d’un costat a l’altre de l’àrea, la defensa ha estat tova i Campillo rematava per fer escac i mat a un Nàstic que havia tocat fons. Com el futbol té pautes de comportament de manual, el Lugo ha decidit en aquest punt tancar-se darrere i deixar fer i els homes de Rodri han anat recollint les peces trencades d’un esquema fet miques i tornar-les a pegar. Amb paciència, a ritme de dièsel, però de manera constant Mesa es trobava a si mateix, Delgado buscava Barreriro i el gallec podia per fi tocar pilotes en condicions. La clau, la pressió avançada donava resultats. Tanmateix la millor oportunitat del Nàstic no ha arribat fins al minut 39, amb un llançament de Tete Morent que ha atrapat amb solvència Juan Carlos. Semblava que la dinàmica estava canviant, motius d’esperança per a la segona meitat.

La primera jugada ha estat a punt de confirmar les sensacions, però la centrada massa fluixa de Barreiro cap a Delgado ha estat interceptada per Ignasi Miquel. Malauradament, tot ha resultat un miratge. El cansament de l’equip en homes clau com Mesa (substituït pel debutant Brugui al minut 81) no ajudava, i el canvi d’esquema fruit de l’entrada de Muñiz i Jean Luc només ha trencat el partit encara que no ha suposat cap benefici pel joc visitant. Zahibo com únic pivot defensiu i aposta per dos mitges puntes ha donat verticalitat per moments (Jen Luc ha estat elèctric en un parell de jugades i Delgado i Mesa han culminat llançaments des de la frontal amb perill) però res efectiu. El Lugo no volia més. Fede Vico ha perdonat el 2-0 al minut 75 quan ho tenia tot a favor. Al final n’han tingut prou en nedar i guardar la roba. La tàctica més vella del futbol continua sent efectiva. Sembla fàcil. Ara bé, de vegades costa tant…

J.S.

Alineacions:

Lugo: Juan Carlos, Leuko, Bernardo, Seoane, Campillo,  Fede Vico (Pita, minut 85), Azeez, Fydriszewski (Albarracín, minut 62), Ruiz, Cristian Herrera (Mario Barco, minut 80) i Ignasi Miquel.

Banqueta: Roberto, Josete, Pita, Mario Barco, Luis Muñoz, Albarracín i Sergio Díaz

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Perone, Molina, Javi Jiménez, Gaztañaga (Juan Muñiz, minut 67), Zahibo, Tete Morente (Jean Luc, minut 57), Mesa (Brugui, minut 81), Delgado i Barreiro.

Targetes grogues: Gaztañaga, minut 15; Ignasi Miquel, minut 41; Cristian Herrera, minut 56; Jean Luc, minut 77; Bernardo, minut 89.
Gol: 1-0, Campillo, minut 25.