.

El Municipal de la UE Cornellà ha acollit desenes de socis granes que han aprofitat les 80 entrades posades a la seva disposició pel club local. Foto: Gimnàstic

El Nàstic ha tancat la primera fase d’aquest primer capítol de la Segona B salvant els mobles amb tanta solvència que l’acaba líder, però amb una derrota (la tercera de la temporada) inesperada al Municipal del Cornellà (un altre camp de gespa artificial, superfície que ningú trobarà a faltar) per 2-1. Un comiat agredolç, abans d’encarar la il·lusió del nou tram de la temporada, perquè ha arribat jugant amb deu per l’expulsió de Rueda i sense poder mantenir l’avantatge inicial, fruit d’un gol de Pol Domingo. Per fer-ho tot més dolorós, el gol de la victòria local ha arribat en temps afegit en una jugada on s’ha reclamat insistentment falta prèvia a Suárez, un dels protagonistes del partit sigui dit de pas perquè ha generat dubtes amb diverses sortides en fals. El tècnic tarragoní, Toni Seligrat, s’ha deixat anar al final davant els micròfons de Tarragona Ràdio: “Està clar que l’àrbitre ha estat fonamental per la nostra derrota. Sense la seva participació, el resultat no hauria estat igual”. En definitiva, un dia per oblidar d’una temporada que pot ser de les que es recorden tota la vida.

La intenció declarada per Seligrat de cara a un partit ha servit per veure el debut en l’onze inicial del lateral dret en posició d’interior Guillem Jaime, era centrar-se exclusivament en sumar els tres punts.

Calia tenir posada ja la mirada en la segona fase que s’inicia el proper cap de setmana. Però a la primera meitat tot ha sortit malament, excepte el cop de sort en l’errada del llançament de penal molt desviat d’Agus Medina al minut 34, xiulat pel linier després d’un cop de colze de Rueda que li ha merescut la targeta groga (seria expulsat a la segona meitat per una altra acció nascuda del nou futbol políticament correcte). El Nàstic ha pogut continuar remant, però sempre a contracorrent, perquè els locals han acabat dominant un encontre que es jugava al seu ritme. Sense control de pilota ni capacitat per filar una jugada d’atac, el Cornellà ja havia espantat Suárez al minut 29, amb un xut que sortia llepant el pal gràcies a la mà del porter tarragoní. I ho tornaria a fer al minut 39, amb una rematada des de l’àrea petita de Chiki que es perdia per damunt del travesser.

Sense haver deixat empremta per seguir el rastre de l’ambició promesa durant els primers 45 minuts, els granes han sortit de la banqueta amb una altra actitud i millor fortuna. La pilota aturada, un element estratègic que treballa incansablement Seligrat, ha fet la seva màgia al minut 50 gràcies a un servei de cantonada de Fullana rematada de cap a gol pel central Pol Domingo. Un canvi de tendència a l’encontre que no s’ha pogut mantenir per la segona groga de Rueda i perquè poc després un excel·lent control de Víctor Fernández culminava una bona acció ofensiva del Cornellà, amb canvi de joc i passada interior inclosa, aconseguint l’empat al minut 67. Un xut ajustat al pal dret d’un Suárez que havia deixat dubtes en una sortida poc afortunada el minut 57 i que ha acabat amb Fullana salvant els mobles sota pals.

Carbia ha mantingut presència ofensiva amb una aproximació al minut 72 que ha servit per veure com la pilota sortia llepant el pal, i en els darrers minuts el partit ha decidit llençar el guió a la brossa i improvisar. Immersos en un free style que ha estressat els nervis de Seligrat a la banda, i després d’un intercanvi de trets a les dues àrees (amb pal de Dorca al minut 81 inclòs), Suárez confirmava el seu mal matí en una jugada confusa ja en temps d’afegit. Amb els dubtes sobre si el porter tenia agafada la pilota i, per tant, era objecte de falta, el peu d’un Dorca amb el do del teletransport (ha estat en totes les jugades de perill locals) ha resolt una melé dins de l’àrea posant el 2-1 definitiu. Un gol amb polèmica que ha aixecat les ires tant dels jugadors granes (Carbia ha vist la groga amb el partit ja acabat) com del cos tècnic, i que ha continuat a crits dins del túnel de vestidors sense baixes col·laterals en forma d’amonestacions.

Com funciona la Segona Fase?

Deixant enrere ja el passat i mirant cap al futur, el passi a la Segona Fase arrossega els punts aconseguits i els gols a favor i en contra. També determina el coeficient, sorgit de la divisió entre punts aconseguits i partits jugats. En aquesta nova pantalla a superar hi participen els clubs classificats en els tres primers llocs de cada subgrup (que no s’enfrontaran entre ells) en sis jornades a doble volta. En el cas del Nàstic (acompanyat pel Barça B i l’Andorra, finalment), que ha acabat el seu trànsit pel subgrup A del Grup 3 amb 35 punts i un coeficient d’1,75, els rivals seran els tres primers del subgrup B: l’Eivissa (40 punts i coeficient de 2,2), l’Alcoyano (31) i el Villarreal B (28). Aquest nou trànsit s’iniciarà el proper cap de setmana contra el filial dels groguets, per enfrontar-se posteriorment (i en aquest ordre) amb els valencians i els illencs.

Els tres primers classificats en els 5 nous grups constituits en aquesta Segona Fase, a més del quart amb millor coeficient de tots ells, participaran en el Play Off d’Ascens a Segona Divisió. Aquesta fase, que es disputarà amb eliminatòries directes, estarà conformada així per 16 equips, dels quals 4 pujaran de categoria.

Alineacions

Unió Esportiva Cornellà: Ramón Juan; Rulo; Owona (Estellés, minut 60); Moreno; Guzmán; Agus Medina; Presa; Pablo Fernández; Víctor Fernández (Àlex Serrano, minut 79); Eloy Gila (Dorca, minut 79); Chiki.

Banqueta: Marcos; A. Dorca M.; Estellés; Max Marcet; Àlex Serrano; Carlos G.; Juanma; Gerard; Gonzalo.

Nàstic: Suárez; Joan Oriol; Rueda; Pol Domingo; Albarran; Ribelles; Miranda; Fullana; Guillem Jaime (Lasso, minut 60); Gerard Oliva (Pedro Martín, minut 53); Carbia (Lupu, minut 85).

Banqueta: D. Parra; Fausto Tienza; Pol Ballesteros; Pedro; Lupu; Amang; Lasso; Ferras.

Targetes grogues: Gerard Oliva, minut 3; Rueda, minut 32; Rulo, minut 52; Albarrán (minut 90); Suárez (90+2); Fran Carbia (un cop acabat el partit per protestar l’acció del segon gol del Cornellà).

Targeta vermella: Rueda per doble amonestació (minuts 32 i 56).

Gols: 0-1, Pol Domingo, minut 50; 1-1, Víctor Fernández, minut 67; 1-2, Dorca, minut, minut 92.